Hasiči i dnes likvidovali následky silného větru

Ostrava – Moravskoslezští hasiči vyjeli k 170 zásahům za uplynulých 48 hodin v souvislosti se silným větrem. Následky počasí likvidovali i dnes. Odklízeli především popadané stromy a pomáhali také zajišťovat uvolněné střechy či plechové krytiny. Během dnešního dne však byla situace podle mluvčího klidnější a hasiči museli do terénu vyrazit přibližně pětadvacetkrát.

Nejhorší situace byla dle statistiky hasičů v Ostravě a na Opavsku, naopak nejklidněji bylo na Bruntálsku. „I když statistika výjezdů k událostem, souvisejícím se silným větrem, ještě bude pomalu narůstat, mohu konstatovat, že se obešla téměř bez zranění. Pouze jednou způsobil pád stromu zranění,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Kůdela. Připomněl, že v pátek spadl strom na čtyřpodlažní bytový dům v Ostravě-Zábřehu. Jeho větve rozbily okna a střepy poranily muže uvnitř jednoho z bytů.

„Stromy hasiči odstraňovali na území celého Moravskoslezského kraje, silný vítr sloupával i plochou velké části plechových krytin, například na střechách domů v Ostravě-Porubě a v Polance nad Odrou,“ uvedl Kůdela. Na řadě střech pak hasiči provizorně přibíjeli uvolněné plechy.