Jaromír Nohavica zazpívá ve Vítkovicích koledy i jiné písně

Ostrava - Tři koncerty Jaromíra Nohavici v aule Gong v Ostravě-Vítkovicích, které tam budou v půlce prosince, jsou dávno zcela vyprodané. Přesto mají i další fanoušci písničkáře šanci vidět ho a slyšet pod vítkovickými vysokými pecemi. Dnes večer bude před Gongem zpívat koledy. Nohavica se rozhodl připojit k akci Deníku nazvané Česko zpívá koledy. Lidé z téměř tří set měst a obcí republiky si zazpívají ve stejný čas pět vánočních koled. Stane se to právě dnes v šest večer.

Loni Česko zpívalo koledy na Masarykově náměstí v centru Ostravu. Přišel se tam podívat a zazpívat si také Nohavica. „Musím říct, že akce měla příjemnou atmosféru. Proto jsem rád přijal nabídku a zazpívám lidem koledy v Dolní oblasti Vítkovice. A aby to nebylo jen tak krátké vystoupení, budu pokračovat dál se svými písněmi,“ řekl Nohavica Deníku.

Jarek Nohavica
Zdroj: ČT24

Koncert je zadarmo, bude v prostoru mezi bývalým plynojemem a muzeum U6. Prvních pět písniček je jasně daných - budou to koledy Nesem vám noviny, Narodil se Kristus Pán, Půjdem spolu do Betléma, Štědrej večer nastal a Pásli ovce Valaši. Pak už bude výběr záležet na mistrovi.