Finále podle očekávání – Prostějov se utká s Přerovem

Prostějov – Hráči Agrofertu Prostějov bez problému postoupili do finále tenisové extraligy. V posledním zápase ve skupině obhájce prvenství porazil Liberec jasně 6:0. O titul se podle předpokladů utká Prostějov s Přerovem. Přímý přenos finálového klání nabídne ČT sport a náš web zítra od 10:00.

Prostějov neztratil v duelu s Libercem ani set. Šest bodů na jeho konto přidali postupně Philipp Kohlschreiber, Jarkko Nieminen, Agnieszka Radwaňská, Petra Cetkovská, Florian Mayer a Jan Hájek.

Radwaňská přes pomalejší vstup do zápasu s přehledem porazila libereckou Sesil Karatančevovou 6:4 a 6:1. „Začátek byl pomalejší, nehrála jsem dost agresivně. To se ovšem ve druhém setu změnilo a podle toho také sada vypadala,“ uvedla polská tenistka.

Prostějov postoupil do finále tenisové extraligy (zdroj: ČT24)

Za absentujícího Tomáše Berdycha, který nastoupí až do zítřejšího finále, zaskakoval na pozici týmové jedničky Němec Filip Kohlschreiber. Světová dvaadvacítka přispěla k prostějovskému „kanárovi“ výhrou 6:3 a 6:4 nad svým krajanem Benjaminem Beckerem.

„Určitě je pohoda. Kluci ještě potrénují, dají se dohromady a na to důležité finále, které přijde zítra s Přerovem, budeme dobře připraveni. Hrajeme doma, doufám, že přijede i víc diváků. Očekávám velice vyrovnaný zápas,“ shrnul šéftrenér Prostějova Jaroslav Navrátil.

Přerov nejprve zvítězil nad I. ČLTK Praha 5:4 a pak si poradil i s týmem Neridé v poměru 5:1. Za Přerov hrají například Adam Pavlásek, Renata Voráčová, Denis Istomin či Yvonne Meusburgerová.

Výsledky tenisové extraligy

Prostějov - Liberec 6:0.

Konečné pořadí: 1. Prostějov 2 vítězství/0 porážek, 2. Sparta Praha 1/1, 3. Liberec 0/2.

TK Neridé - I. ČLTK Praha 2:5.

Konečné pořadí: 1. Přerov 2/0, 2. I. ČLTK Praha 1/1, 3. Neridé 0/2.