Ostravský baletní soubor vystoupil v nákupním centru

Ostrava – Eskalátory, dřevěné sedačky a hrací prvky se staly pro dnešní den nevšedními kulisami pro tanečníky z Národního divadla moravskoslezského. Členové baletního souboru nadělili nakupujícím Tanec v hypermarketu.

V předvánoční odpoledne bývá v obchodech největší shon. Nakupující v jednom z ostravských nákupních center netušili, že při nakupování uvidí originální taneční kreace. Tanečníci chtěli nakupující nalákat na baletní představení Návraty domů. „Neexistuje žádná choreografie. Tanečníci mají pouze jisté pokyny, co mají dělat a kde se v tom centru zastavit,“ uvádí šéfka baletního souboru Národního divadla moravskoslezského Lenka Dřímalová.

Reportáž Lucie Křížkové (zdroj: ČT24)

Tanečníci, rozděleni do skupin, vystupovali v každém patře. „Lidé mohou vidět nejen úryvky z našeho představení Návraty domů, ale zároveň mohou zhlédnout, do jaké míry se tanečníci nechají inspirovat architekturou nákupního centra,“ vysvětluje Lenka Dřímalová.

Už v říjnu lákal baletní soubor na svůj program návštěvníky parku. V podobných akcích chce nová umělecká šéfka baletu pokračovat. „Dnes je trošku jiná doba a my nemůžeme čekat, až diváci přijdou za námi. My je musíme upozornit, že tady jsme a že jsme kvalitní soubor,“ dodává Lenka Dřímalová.

Na letošní sezonu připravuje ostravský balet tři premiéry.