Moravskoslezští hasiči i včera odstraňovali následky silného větru

Ostrava – Profesionální i dobrovolní hasiči z Moravskoslezského kraje i včera likvidovali následky silného větru. Zasahovali celkem u 81 událostí, přičemž 53 z nich souviselo právě s odstraňováním následků silného a nárazového větru.

„Podobně jako v předešlých dvou dnech i včera patřil mezi nejpostiženější místa okres Frýdek-Místek a Nový Jičín. Vzhledem k odeznívajícímu silnému a nárazovému větru hasiči řešili už o něco méně událostí než ve středu,“ uvedl mluvčí hasičů Marek Gašparín. Hasiči stejně jako v předchozích dnech odstraňovali popadané stromy a větve ze silnic, zasahovali u poškozených elektrických vedení, stržených zateplení domů, uvolněných střešních krytin nebo poškozených konstrukcí střech.

„V Českém Těšíně na Karvinsku museli hasiči provizorně opravit střechu na obytném domě, která byla silným a nárazovým větrem částečně stržena. V Čeladné hasiči uchycovali uvolněné plechy na střeše kostela. V Ostravě hasiči zajišťovali uvolněnou střechu Aquaparku v Ostravě-Zábřehu. V Příboře nalomený strom na celou noc uzavřel provoz na železniční trati ze Studénky na Veřovice. Ve Frenštátě pod Radhoštěm odstraňovali hasiči strom spadlý na místní kino,“ vypočetl Marek Gašparín.

Za uplynulé tři dny zasahovali hasiči v regionu celkem u 238 událostí, které souvisely se silným a nárazovým větrem. Nejvíce událostí řešili na Frýdecko-Místecku a Novojičínsku. „Uplynulé vánoční svátky hasičů v Moravskoslezském kraji byly z pohledu počtu řešených události skutečně nadprůměrné. Hasiči za uplynulé tři dny zasahovali celkem u 347 událostí, což je třikrát až čtyřikrát více než za svátky v uplynulých devíti letech,“ dodal Gašparín.