Manželé se na svátky ujali nalezené fenky. Útulky měly plno

Kořenec - Opuštěnou březí fenku našli na Vánoce obyvatelé obce Kořenec na Blanensku. Ve snaze opatřit černé labradorce aspoň dočasné útočiště a klidné místo k porodu však narazili na problém. Přeplněné psí útulky dalšího psa nepřijaly, a tak vánoční svátky obětaví manželé prožili s novým členem rodiny.

„Toho pejska musel někdo vyhodit. Kdyby se nějak podhrabala nebo ztratila, březí fenka tohle neudělá. Ta se bude držet doma,“ vysvětlila nálezkyně budoucí psí mámy Tamara Psohlavcová. Labradorku chtěla předat do péče psího útulku, útulek v Blansku ani záchytná stanice v Boskovicích však nalezenou fenku z kapacitních důvodů nepřijali. A taky proto, že se pes našel v jiném katastru. V takových situacích se o nalezené zvíře musí postarat obec. Radnice ale často pro takové případy nemají žádné prostory.

Paní Tamara se nakonec rozhodla o fenku dočasně postarat na své chalupě. Dlouhodobě si ji ale nechat nemůže. „Byla taková jemňoučká, Nelinka. Ale najednou začala projevovat temperament labradora, tak si říkám: to musí být Kelly. Nevím, proč mě to tak napadlo,“ řekla Psohlavcová, jak nalezenou fenku pojmenovala.

NO COMMENT: Fenka Kelly má nový domov (zdroj: ČT24)

Během natáčení reportáže ale přišly dobré zprávy: v psím útulku v Blansku se pro Kelly uvolnilo místo. „Jsme městský útulek, tedy pouze pro město Blansko a máme ještě smlouvu s městem Adamov. Pokud se pejsek najde někde jinde, než na katastru města Blanska, tak je přijímáme pouze při volné kapacitě. Jinak je vzít nemůžeme,“ vysvětlila vedoucí provozu blanenského psího útulku Jarmila Jurová.

Blanenský útulek se tak stal pro Kelly dočasným domovem. V útulku za dva týdny porodí svá štěňata a společně pak budou čekat na nové majitele.