Vítkovice sestřelily Liberec, za 19 minut stihly 8 gólů

Vítkovice - Vítkovičtí hokejisté v utkání s Libercem vedli již 8:1, přičemž všechny své branky stihli vstřelit za necelých 19 minut, nakonec Severočeši snížili na méně hrozivých 8:4. Gól a tři asistence zaznamenal Lukáš Kucsera, a Vítkovice tak naplno bodovaly potřetí za sebou.

Zápas se pro Bílé tygry mohl vyvíjet mnohem příznivěji, jenže Víšek ve druhé minutě v gólové šanci trefil brankáře Šindeláře jen do ramena. Vítkovice kontrovaly Němcovou ránou do tyčky, přičemž právě jeho čtvrtý útok složený z domácích mladíků zastihlo utkání ve skvělé formě a hostující obrana s ním měla plné ruce práce.

Domácí však poslal do vedení Roman, který si v 15. minutě v přesilovce vybruslil z rohu do palebné pozice na střed a překonal Melicherčíka. Náskok Vítkovic zdvojnásobil o 76 sekund později Kucsera, který se po akci Němce dostal k vyraženému puku a doklepl ho do sítě. Kontaktní gól odmítl Šindelář, který ustál nebezpečný pokus Vlacha. Třetím gólem pouhých šest sekund před koncem prvního dějství soupeře v přesilovce srazil Barinka.

Ještě v úvodu druhé třetiny hosté zadělali na drama. Už s náhradníkem Schwarzem v zádech Liberec na domácí vletěl a Vlach snížil, ale jeho nápor pak pohřbila dlouhá - 113 sekund trvající - vítkovická přesilovka pět na tři. Barinka v ní bombou od modré čáry orazítkoval tyčku, ale odražený puk pod ležícím Schwarzem propašoval za čáru Húževka. Rozhodčí jeho trefu uznali až po konzultaci s kolegou u videa.

Sebevědomí Vítkovicím narostlo snad na nejvyšší možné maximum a soupeře doslova vymazaly z ledu. Lavině rychlých kontrů a kombinací Severočeši nebyli schopni čelit. Stehlík nenápadným pokusem z otočky švihem zavěsil popáté, šestý gól přidal Němec po lahůdkové spolupráci s Kucserou a Kolouchem. Přetíženou a statickou hostující obranu pak z brejku rozebrali i Huna s Romanem. A když v báječné pohodě hrající řada mladíků zvýšila Němcem na 8:1, ochozy si už v 34. minutě žádaly „desítku“.

Na tu však nedošlo, po osmém gólu se vítkovický brankostroj zasekl a Liberec mohl dát výsledku přívětivější podobu. I hostům se povedlo dát tři slepené góly během pěti minut. Výtisk nejprve využil přesilovku, Bulík s Vampolou pak na začátku třetí části skórovali dvakrát zblízka, ale na body to stačit zdaleka nemohlo.

Sestřih utkání Vítkovice - Liberec (zdroj: ČT24)

HC Vítkovice Steel - Bílí Tygři Liberec 8:4 (3:0, 5:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 15. Roman (Sloboda), 16. Kucsera (E. Němec), 20. Barinka (Burger), 24. Húževka (Barinka, Burger), 26. Stehlík (Burger), 31. E. Němec (Kucsera, Kolouch), 33. Svačina (Roman, Kucsera), 34. E. Němec (Kucsera, Kolouch) - 23. J. Vlach (T. Urban, Valský), 39. Výtisk (Bulík), 42. Bulík (Bartek), 44. Vampola (Výtisk). Rozhodčí: Hribik, Polák - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:4. Využití: 3:1. Diváci: 5 725.

Vítkovice: Šindelář - M. Hruška, Barinka, Sloboda, Kudělka, Kovář, Stehlík, Bail - Strapáč, Burger, Húževka - Huna, Roman, Svačina - Vandas, M. Hlinka, Szturc - Kucsera, Kolouch, E. Němec. Trenéři: Oremus a Šimíček.
Liberec: Melicherčík (21. Schwarz) - Gřegořek, Derner, Voráček, Výtisk, Vitásek, Čutta, od 24. navíc Říha - Vampola, Nedvěd, Bulíř - Bartek, Bulík, Víšek - Valský, T. Urban, J. Vlach - od 23. navíc Jass, Zacha, Dušek. Trenéři: Hynek a M. Černý. 

Roman Šimíček (Vítkovice): "Až na deset minut v třetí třetině jsme podali dobrý výkon. S první třetinou jsme byli spokojeni, jak s přístupem, tak tím, že jsme dali tři góly. Druhou jsme začali trochu laxně a ledabyle. Dostali jsme gól na 3:1, ale naštěstí se nám to znovu povedlo otočit a odpovědět dvěma góly. Ale s přístupem k třetí třetině nejsme spokojeni, zbytečně jsme si tam trochu pokazili dojem. To se nesmí opakovat.
Pavel Hynek (Liberec): „Vítkovice byly lepším týmem a vyhrály zaslouženě. V první třetině jsme inkasovali dva, dalo by se říct laciné góly v oslabení. My jsme dokázali v úvodu druhé třetiny snížit na 1:3, ale pak se to definitivně lámalo v přesilovce pět na tři. Soupeř znovu dokázal odskočit, vzápětí přidal další gól a bylo po zápase.“