Úspěch ostravských karatistů na evropském poháru v Praze

Ostravští karatisté v neděli 19. 1. 2014 úspěšně zahájili závodní sezónu v Praze na evropském poháru VI. Kesl Cup. Na tomto poháru reprezentovalo 12 závodníků Shotokan Karate Klub ATTFIS Ostrava, tato dvanáctičlenná výprava vybojovala v Praze jednu zlatou medaili a šest stříbrných.

V kategorii KATA (jde o stínový způsob boje s několika imaginárními soupeři) držitelek bílého a žlutého pásu do 8 let vybojovala Amálie Ondroušková zlatou medaili a zajistila si tak postup na Mistrovství Evropy WUKF (Verona, Itálie – 10.-16. června 2014). Amálie je svěřenkyní trenérky Veroniky Škodové držitelky mistrovského stupně technické vyspělosti v KARATE (1st Dan, černý pás), která zde na evropském poháru také startovala a to v kategorii Seniorek ve stylu SHOTOKAN-ryu Karate 18-35 let a vybojovala pro ostravskou reprezentaci stříbrnou medaili. Trenérka Veronika Škodová vede v klubu tréninky pro nejmenší od 4 let.

Reprezentantka Michaela Klimšová, která startovala v kategorii KATA kadetek 15-20 let, získala stříbrnou medaili a v Kumite dorostenek +55kg vybojovala po těžkém boji také stříbrnou medaili. Ve finále nastoupila proti reprezentantce národního týmu Rumunska. Michaela trénuje pod vedením hlavního trenéra Miloše Škody 2nd Dan a Rudolfa Bzdyla 1st Dan.

Dvě bronzové medaile unikly ostravským karatistům jen o malý kousek. V kata chlapců bílého a žlutého pásu (11-14 let) toto místo vybojoval Jakub Ferad a v kategorii chlapců do žlutého pásu od 6 do 8 let toto umístění vybojoval Jakub Pochman. U Jakuba Ferada byla shoda výsledné známky s bronzovou pozicí, ale nakonec rozhodla v jeho neprospěch nejvyšší známka.

Stříbrný KATA Tým
Zdroj: ČT24/Jakub Škoda

Ostravský klub také na tento pohár postavil tři KATA týmy (3 členné) a ty závodily v kategorii -14 let, tým ve složení: Kristýna Filipová, Jan Stolár a Dušan Galamb s názvem ATTFIS „B“ vybojoval tři stříbrné medaile.

Dále pak tým ve složení: Amálie Ondroušková, Jiří Pochman a Jakub Ferad s názvem  ATTFIS „A“ vybojoval čtvrté místo a v neposlední řadě tým ve složení: David Šebek, Oliver Stiller a Jakub Pochman s názvem ATTFIS „C“ skončil na pátém místě.

Vyhlášení výsledků (Amálie Ondroušková 1. místo)
Zdroj: ČT24/Jakub Škoda

VI. Kesl Cup byl pořádán Českou Asociací BUDO Karate, Pražským svazem Karate a Českou Unií Bojových umění.

Jakub Škoda, Shotokan Karate Klub ATTFIS Ostrava