Řidička, která srazila starou ženu, spěchala do domova důchodců

Ostrava - Policisté dopadli řidičku, která nedávno srazila na přechodu pro chodce v Ostravě-Porubě devadesátiletou ženu. Motoristka ani nepřibrzdila. Ujela, neposkytla důchodkyni pomoc. Ta zemřela. Paradoxní je, že čtyřiatřicetiletá řidička spěchala do práce v domově důchodců. O staré lidi pečuje několik let.

„Žena přiznala, že někoho srazila. Tvrdila však, že si myslela, že se nic vážného nestalo, protože po kolizi na ni někdo mával. Domnívala se prý, že je to osoba, do které narazila,“ informoval kriminalista Radim Bena. Žena uvedla, že proto nezastavila a dál spěchala do práce.

Reportáž Radka Wiglasze (zdroj: ČT24)

Stařenka utrpěla velmi vážná zranění a podle lékařů by asi zemřela, i kdyby jí mladá žena pomohla. To však řidičku nezbavuje trestní odpovědnosti. Hrozí jí trest za neúmyslné ublížení na zdraví s následkem smrti a také za neposkytnutí pomoci.

Policisté řidičku vypátrali, i když zpočátku měli velmi málo informací. Kriminalista Radim Bena popsal, jak se jim to podařilo:

Rozhovor s kriminalistou (zdroj: ČT24)

Když policisté z Moravskoslezského kraje nedávno shrnovali vývoj dopravních nehod, označili počet mrtvých chodců za vůbec nejzávažnější problém. Při srážkách přišlo loni v kraji o život dvacet jedna chodců, což je skoro třetina všech obětí dopravních nehod. K ohroženým skupinám patří podle šéfa krajské policie Jiřího Zlého právě lidé starší šedesáti pěti let. Za velkým počtem mrtvých je podle policistů nejen bezohlednost řidičů, ale také nepozornost a nekázeň chodců, špatné osvětlení některých přechodů a také „neviditelnost“ chodců, kteří by podle nich měli za tmy nosit na oblečení reflexní prvky.

Připravujeme podrobnosti.