Čítanka si pozvala Zdeňka Svěráka

Ostrava - V ostravském studiu pokračujeme v natáčení pohádek, které si děti díky ČT:D mohou poslechnout před odpoledním spaním. Ve všední den na Déčku od 12:40 patří deset minut příběhům v interpretaci známých ostravských herců. Čas od času si ale Čítanka pozve hosta. Svoje pohádky už četl třeba Arnošt Goldflam. Tentokrát přišel do studia Zdeněk Svěrák a natočil tři ukázky ze své knihy Radovanovy radovánky. Děti u obrazovek se na ně mohou těšit už v druhém březnovém týdnu.

Natáčení se Zdeňkem Svěrákem se odehrávalo v příjemné atmosféře, které v prvé řadě
podlehly děti zachumlané do barevných polštářů. Charisma, přirozená autorita a kultivovaná
interpretace textu, to zase nejvíc oslovilo všechny dospěláky v tvůrčím týmu.

Veselé příběhy zahradnického synka Radovana, který vždy srší dobrou náladou a pouští se do různých nečekaných dobrodružství, zahajujeme 11. března 2014 vyprávěním o tom, Jak se hadici narodily děti a jak je Radovan zachránil.

Knihy a písničky pro děti z pera Zdeňka Svěráka patří k těm nejprodávanějším, proto sázíme na jejich oblibu i v naší „čítankové“ podobě. Dramaturg Martin Pekárek na samém začátku vysílání pořadu prozradil, že se při výběru textů obrací především k současným autorům a spoléhá především na hravost, humor, vtip, rytmus i tematickou blízkost k současnému životnímu stylu. Řekněte sami, kde jinde právě toto nacházet, nežli u Zdeňka Svěráka.

http://decko.ceskatelevize.cz/cteni-do-ouska