AVÍZO: Masopust v Lounech

Letošní oslava masopustu v Lounech se uskuteční v úterý 4. března od 13:30 hodin. Masopustní průvod je společnou akcí Městské knihovny Louny, Senior klubu, Oblastního muzea Louny a sdružení Lounští Lounským. Zváni jsou všichni obyvatelé města a připojit k průvodu se dá kdekoli. Sraz je před farou u chrámu sv. Mikuláše, kde „maškary“ požádají starostu města o povolení průchodu a pan děkan W. Horák průvodu požehná.

Loňského roku se dohodli dva hlavní pořadatelé na společném uspořádání jednoho velkého masopustního průvodu. A tak se letos již podruhé uskuteční oslava tohoto kdysi tak populárního svátku v jeden den. 

Jak už bylo řečeno, sraz je před farou chrámu sv. Mikuláše a trasa průvodu povede od fary Pražskou ulicí ke knihovně (zde bude malý jarmark), poté k archivu, radnici, muzeu a k historické Žatecké bráně, to by mělo být zhruba v 15:30 hodin. Odtud pak celý průvod přejde do pobočky Městské knihovny, která je v klubovně Luna na náměstí Zschopau, kde bude pokračovat bohatý masopustní program. 

Ladislav Bába, Louny