Mezinárodní výstava psů v Brně

Ve dnech  22 - 23. 2. 2014 se v Brně konala mezinárodní výstava psů Duo CACIB. Vystavovatelé dorazili z více neže 25 států, celkem se účastnilo 8200 psů.

Duo CACIB byl velkou motivací pro vystavující, s možností získat oba dny titul pro své čtyřnohé miláčky CAJC, BOJ, BOV, CAC ČR, RES.CAC ČR, CAC ČMKU, CACIB, R-CACIB. Sobotní prezentace byla vekou motivací pro vystavující s nominací na Crufts.

Celkový počet jedinců byl 8200. Zastoupení zde mělo více jak 25 států světa a akce se zúčastnilo 64 mezinárodních rozhodčích.

V sobotu i v neděli od 15 hodin měli defilé pejsci, ti nejlepší z nejlepších ze skupin FCI I.-X. včetně plemen neuznaných. Dále se vyhodnocovaly nejlepší chovatelské skupiny, nejlepší veterán, nejlepší pár, národní plemena a Junior Handling.

Pro vystavující byly připraveny hodnotné ceny ve formě pohárů, medailí, chovatelských potřeb a pamlsků pro psí miláčky. Prezident MVDr. Lubomír Široký předal zlatý řetízek s logem ČMKU nejkrásnějšímu z nejkrásnějších, který získal titul BIS a jeho jméno je ASH Grove Maddox – rasy Foxterier drsnosrstý. Na výstavě Duo CACIB se prezentovala i expozice Evropské výstavy v Brně, která se bude konat ve dnech 23 - 26. 10. 2014. Tato prestižní výstava v ČR doposud nebyla a bude konána pod záštitou ČMKU.

Miroslav Krupica, Brno