Ples Obce baráčníků v Nové Vsi u Bakova

V sobotu 29. března pořádala Obec baráčníků Malá Bělá za vydatné pomoci souboru Furiant poslední ples sezony na sále v Nové Vsi u Bakova. Počasí bylo celý den velmi krásné, a tak se tato skutečnost odrazila i na samotné akci.

Přípravy začaly již dopoledne ve veselém duchu a sál se vyzdobil do jarní podoby. Nechyběla tradiční májka a rozkvetlé pódium. Při vchodu každý účastník dostal čokoládové velikonoční vajíčko. Během večera pak na návštěvníky čekalo nejedno taneční překvapení.

Ples baráčníků v Nové Vsi u Bakova
Zdroj: ČT24/Josef Školný

Plný sál tleskal nejprve slavnostnímu třicetičlennému krojovanému nástupu, dále klasickému folklornímu pásmu souboru Furiant i Pozdního sběru. Po vyzvednutí pěkných a hodnotných cen z tomboly se už zábava rozjela v plných obrátkách.

Ples baráčníků v Nové Vsi u Bakova
Zdroj: ČT24/Josef Školný

Jako obvykle hrála kapela Difur Band, na kterou nedají místní dopustit. V 23 hodin se na parketu představili hoši ze souboru s vtipným tancem trenýrkovým. O půlnoci pak své „přednosti“ předvedla děvčata ze souboru v kabaretním výstupu. Zábava však nevázla ani po půlnoci a ani poté, co se posunul čas ve dvě ráno o hodinu vpřed. 

TEXT: Monika Čapková; foto a video - Josef Školný

Baráčníci se bavili (zdroj: ČT24)