Kometa hostila Spartu, fanoušci zaplnili náměstí

Brno - Brno po dvou letech opět žije naplno hokejem. Semifinálovou sérii Komety se Spartou fanoušci sledovali na stadionech i v ulicích, na vstupenky neváhali stát hodiny ve frontách. Třetí zápas začal dnes v 18. hodin a série se poprvé přesunula do Brna.

Fanoušek Komety Michal Plaček už šestým rokem žije v Irsku, semifinále se Spartou si ale nemohl nechat ujít. V práci nahlásil dovolenou a přiletěl do Česka. O tom jaké barvy vyjdou z hokejového měření Prahy a Brna vítězně nemá pochyb. „Vyhrajeme. Jestli to mám říct upřímně, tak si myslím, že v pondělí to bude hodně těžký a budeme se vracet  do Prahy za stavu 2:2 jako před dvěma lety. Spartička bude brečet a my půjdeme dál,“ věří svému týmu Michal Plaček. Fanouškem Komety už udělal i svou irskou manželku a malého syna.

Zápas Sparta Praha - Kometa Brno můžete sledovat od 18:00 na ČT sport.

Reportáž Ondřeje Schneidera (zdroj: ČT24)

Stejně jako Plaček mířily na hokej tisíce dalších fanoušků. Hokejová hala byla vyprodaná. Poslední volné lístky byly k mání v pátek dopoledne, nejvytrvalejší fanoušci strávili ve frontě dvanáct hodin. A nejvěrnější příznivci dorazili do haly už o den dřív, kvůli připravované choreografii museli po aréně roznést víc než šest tisíc barevných čtverců.

Rtuť brněnské hokejové horečky ale ještě má kam stoupat. V případě postupu do finále se venkovní projekce, která se zatím koná na Moravském náměstí v Brně, přesune na Náměstí svobody, kam před dvěma lety dorazilo deset tisíc lidí. Michal Plaček by si musel prodloužit dovolenou, pro modrobílou šlechtu by ale podle svých slov propadlé letenky nelitoval.