Dojemné rozloučení Divadla Petra Bezruče s Taťánou a Oněginem

Ostrava - Soubor Divadle Petra Bezruče i diváci se rozloučili s diváky mimořádně ceněnou inscenací Puškinova Evžena Oněgina, kterou v Ostravě v roce 2007 nastudoval přední český divadelní režisér Jan Mikuklášek. Derniéra byla také loučením představitelky Taťány Terezy Vilišové s Bezruči i Ostravou. Čerstvá držitelka Thálie za výkon v inscenaci Můj romantický příběh dostala několik atraktivních nabídek a odchází na volnou nohu. Do centra míří i Oněgin - Lukáš Dastlík.

Ostrava se rozloučila s Oněginem

„Když divadlo oznámilo, že stahuje Oněgina, diváci rozhořčeně telefonovali na recepci a psali na internetové stránky. Na derniéře plakali diváci i herci,“ říká redaktorka Helena Dohnalová.

Co se hlavním představitelům honilo hlavou při sto první repríze inscenace, kterou hráli sedm let? „Myslela jsem na to, jak jsme poprvé četla ten text úplně celý, a jak mě uchvátil. Myslela jsme na to, jak jsem se dozvěděla, že budu hrát Taťánu a na to, jak jsme velmi těžce, ale krásně hledali výraz,“ řekla Vilišová. „Pochopili jsme, že je to něco výjimečného, krásného a čistého. Kolikrát jsme se báli, abychom to nezkazili,“ dodal Tomáš Dastlík.

Česká televize pořídila z představení v roce 2009 záznam.