„Anglická“ burza ve školní družině v Boskovicích

Přestože páteční podvečer je dobou, kdy se dveře škol již zavírají a většina rodin se chystá na víkend, v budově Základní školy Slovákova v Boskovicích tomu v pátek 4. 4. bylo úplně jinak. Jídelna školy teprve o čtvrté hodině ožila čilým ruchem… Po loňském úspěšném prvním ročníku zde školní družina pořádá druhé pokračování anglické burzy, ke které jsme minulý rok našli vzor právě za hranicemi naší země - v anglických školách.

Celé burze i letos předcházela pečlivá příprava, kdy si děti v době svého odpoledního pobytu v družině vytvářely a malovaly své prodejní stánky. Doma pak s rodiči vymyslely, co nabídnou k prodeji kupujícím - podle toho dostaly stánky svoje názvy. A tak jste zde v pátek mohli navštívit např. Janíčkovy hračky, Mišmaš u Nikyho, Adélčiny dobroty, Obchůdek u oříšků, Minishop Elišky a Šárky, Ječmínkovo bistro, Tuti fruti čaje Járy a tatínka atd.…. Celkem 31 barevných stánků plných sladkých i slaných dobrot, domácích výrobků a všeho, co děti s rodiči dokázali vymyslet. Však na tři stovky návštěvníků mělo alespoň z čeho vybírat!

Součástí burzy opět byla Družinová kavárnička, kde si mohli všichni účastníci po nákupech posedět, dát si zdarma kávu, čaj či limonádu s dobrým zákuskem, odpočinout si a popovídat. Na malé a velké návštěvníky i letos čekala malá jarní dílna, kde si mohli opět zdarma vyrobit ozdůbku do květináče- velikonoční ovečku a nebo rovnou celé stádo.

Celá burza probíhala ve velmi  milé atmosféře a když nám šero a přítmí za okny připomnělo, že večer je tady, ani se nám domů nechtělo. Přesto jsme se nakonec rozešli s příjemným pocitem, že hlavní cíl a smysl celé akce byl splněn – děti se důkladně procvičily v počítání, prodejci měli téměř vyprodáno, nakupující si spokojeně nesli plné tašky, ale hlavně…díky našim neuvěřitelně šikovným a vstřícným rodičům jsme se společně s dětmi pobavili tak, že na tento pátek budeme určitě dlouho vzpomínat.

Alena Koutná, Boskovice; Zprávu zaslal Luboš Sušil