Krakonošova tržnice přilákala tisíce lidí

O druhém červencovém víkendu se od brzkého rána sjížděly do Roztok u Jilemnice stovky návštěvníků tradiční akce s názvem Krakonošova tržnice. Již tradiční výstava je oblíbená mezi chovateli, pěstiteli a zahrádkáři, ale nejen mezi nimi. Lidé z blízkého okolí i ze vzdálenějších míst se přišli podívat a nakoupit různé výrobky tradičních řemesel, sladkostí, uzenářských a sýrových specialit, včelařských potřeb a produktů, různých semínek, sazeniček, výpěstků a dalších rozličných zahrádkářských potřeb.

K vidění i ke koupi byly různé druhy drůbeže a domácího zvířectva, například králíků nebo třeba jen koťata k darování do péče. Návštěvníci mohli také navštívit výstavu exotického ptactva, kde barvy opeřenců jen hrály. Kůzlata a ovečky potěšily hlavně děti. Svou historickou technikou se pochlubili také hasiči a originální parní stříkačka opravdu stála za zhlédnutí. Pro malé návštěvníky bylo nachystáno několik atrakcí, houpačky, skluzavky a především jízda na konících.

Nemohly chybět ani desítky trhovců s běžným sortimentem a stánky s občerstvením a dobrým jídlem. Diváci mohli rovněž sledovat vystoupení country skupiny Jez. V průběhu celého programu proběhla i další kulturní vystoupení a také zajímavá ukázka zpracování dřeva – dřevosochání. Krakonošovy tržnice se tradičně zúčastní šest až sedm tisíc lidí. Letos přálo vydařené akci počasí, a tak se všichni již těší na další ročník.

Krakonošova tržnice (zdroj: ČT24)