Ostravští karatisté přivezli z Polska osmnáct medailí

V sobotu 4. října 2014 se karatisté z Ostravského klubu ATTFIS Ostrava zúčastnili Polish Open: International Karate Grand prix Bielsko-Biala WKF / Golden league. Na tomto turnaji vybojovali 18 medailí z toho čtyři zlaté, osm stříbrných a šest bronzových. Klub na tuto akci vypravil autobus s kapacitou 50 míst. Akce se zúčastnili nejen závodníci, ale také i rodinní příslušníci jako doprovod.

Závody začínaly na sedmi tatami (speciálních podložkách pro karate) zároveň. Najednou startovalo 21 ostravských závodníků v kata týmech, kde uspěli a první místo vybojovaly dívky ve složení Lucie Piontková, Lucie Petrušková a Eliška Havlásková. Druhé skončily dívky z náboru a to ve složení Aneta Berousková, Karolína Filipová a Sabina Pražáková.

Další medaile vybojovali chlapci v týmech ve složení Michal Strachota, Matěj Hošek a Vojtěch Válek, ti skončili druzí. Bronzové medaile odvezli po vyhraném boji chlapci ve složení Jakub Pochman, Jan Stolár a Ondřej Matušek.

V kumite skončila Karolína Chylová v kategorii Seniorky - 61kg na pátém místě. Stříbrnou medaili vybojoval Jakub Pochman v kategorii U10 +40 kg a tuto kategorii obsadil Vojtěch Válek, který vyhrál nejen zlatou medaili a diplom, ale také velký pohár. Ostatní závodníci v kata skončili na pátých a sedmých příčkách.

Vojta Válek
Zdroj: ČT24/Jakub Škoda

Do Polska na závody dorazily výpravy 17 zemí. Účastnily se i výpravy Japonska, Malty, Austrálie, Itálie a dalších. Hlavním rozhodčím byl pan Hamara z Norska s licencí WKF.