Tvoření pro děti ve Skalici nad Svitavou

Každý druhý čtvrtek odpoledne se schází děti ze Skalice nad Svitavou na Obecním úřadě, aby si se svými maminkami, babičkami či tatínky užili tvořivý podvečer. Již při první hodině děti prokázaly, že jejich zručnost je opravdu úžasná.

Děti vyrobily krásné sovičky pomocí ruliček od toaletních papírů, nůžek, lepidel, barevných papírů a nalepovacích očiček. Ke konci si ještě zahrály hru, kdy měly poznat jen po hmatu, co skrývá tajemný pytlíček (mrkev, list, květ, kousek dřeva….). Samozřejmě nechybělo závěrečné focení výrobků s jejich autory.

Druhá hodina ve čtvrtek 16. 10. proběhla v duchu masek. Děti si vytvořily z kulatého papírového talířku a krepových papírů krásné masky na obličej. Objevili se medvídci, kočičky, tygři, lvi a různá další zvířátka. Práce byla náročnější, proto maminky a babičky pilně pomáhaly. Ještě jsme neměli ani hotovo a některé děti se již nedočkavě dožadovaly odpovědi na otázku, co budeme tvořit příště.

Nápadů ke tvoření je v zásobě opravdu mnoho a lze tak předpokládat, že děti i rodiče budou i do budoucna velmi příjemně překvapeni.

Text: Monika Pozorská; Foto: Martin Pozorský; Zprávu zaslal: Luboš Sušil