Koník Pepík v Hýbánkách

Překvapení čeká na děti v prvním listopadovém vysílání populárních Hýbánek na ČT:D. Cvičitelka Týna totiž přivítá neobvyklého hosta, živého mini koníka jménem Pepík. Jestli se také on zapojí do cvičení, uvidí holky a kluci v pondělí 3. listopadu 2014 v 17:30. Režie Pavel Šimák.

Hýbánky patří k Déčku neodmyslitelně už více než rok. Na svém kontě mají bezmála 120 dílů. Zábavné cvičení s moderátorkou Týnou a klavíristou Zdeňkem pokaždé přináší jednu lidovou písničku a pohybem ztvárněný její text. A přestože je v pořadu, který zvedá děti ze židlí, pokaždé veselo, čas od času vysílání oživí host. „Měli jsme tady třeba žongléra, kouzelníka, mažoretky nebo boeatboxera,“ vzpomíná manažerka vývoje brněnského studia České televize, kde Hýbánky vznikají, Svatava Šenková a připomíná, že studio navštívila také celá řada zvířecích kamarádů. Papoušek, žabka, morče, kočka a naposledy právě mini koník Pepík. Aby se tento neobvyklý host cítil ve studiu jako doma, děti s Týnou mu zazpívají A já sám, vždycky sám, svý koníčky osedlám.

„Naší snahou je holčičky a kluky pobavit a rozhýbat,“ říká Svatava Šenková a dodává: „Podle reakcí dětí se nám to daří, a tak rádi vymýšlíme další a další díly.“ Jednoduché cviky, které zvládnou i ti nejmladší diváci, oživují lidové písničky v podání cvičitelky Týny a za Zdeňkova klavírního doprovodu. Náročné nejsou ani používané rekvizity a cvičební pomůcky, vždyť zpravidla jsou to běžné předměty z domácnosti jako třeba polštáře, plyšáci, šátky, ale také třeba vařečky či misky.