Mikulášské promítání České televize

Pohádkový příběh, starý král, princezna, písař, ukradený poklad, falešný urozený pán, napětí, nebezpečí, ale i humor a láska. Pro letošní Štědrý večer připravila Česká televize novou pohádku Princezna a písař. Ve středu 3. prosince proběhly v ostravském CineStaru dvě předpremiéry této pohádky. První Mikulášské promítání bylo určeno pro děti z azylových domů, ubytoven, pěstounských rodin, klienty Čtyřlístku (zařízení pro mentálně hendikepované) a děti z Múzické školy, druhé pro zaměstnance České televize a jejich děti. Pohádku potleskem ocenilo více než 450 lidí.

Mikulášské promítání České televize se již stává tradicí, stejně jako fakt, že se dětská očka rozzáří v přítomnosti pohádkových postaviček. Letos se mezi dětmi objevili Bob a Bobek. Dva figuranti v kostýmech se s dětmi bavili, fotili a taky s nimi soutěžili. Před promítáním pohádky se návštěvníci mohli seznámit s hercem Norbertem Lichým, který pohádku společně s Jolandou Pilařovou vtipně uvedl. Po skončení projekce měl Norbert lichý autogramiádu a možnost získat jeho fotografii s podpisem a osobním vzkazem si nechal ujít jen málokdo.

Při pořadatelské službě s charitativní projekcí pomohly studentky z VOŠ se zaměřením na mediální komunikaci. Více už ve fotoreportáži Rostislava Šimka.

Vysílání pohádky Princezna a písař: 24. 12. 2014 v 19:00 hodin na ČT1