TÉMA

Charleston

Americká armáda našla trosky stíhačky F-35, kterou ztratila po katapultáži pilota

Americká armáda oznámila, že se jí v pondělí v Jižní Karolíně podařilo najít trosky bojového letounu F-35, který se ztratil po katapultáži pilota. Armáda kvůli problémům s lokalizací stíhačky žádala o pomoc při pátrání i veřejnost.
19. 9. 2023|

Hurikán Ian dorazil k pobřeží Jižní Karolíny. Zprávy o počtu obětí na Floridě se různí

Bouře Ian dorazila k pobřeží Jižní Karolíny jako hurikán prvního stupně z pěti s rychlostí větru 136 kilometrů v hodině. Bez proudu je nyní podle monitorovacího serveru PowerOutage přes 180 tisíc odběratelů. Prezident Joe Biden vyhlásil v pátek na žádost guvernéra Henryho McMastera v Jižní Karolíně stav nouze. Na rozdíl od Floridy, kde Ian udeřil výrazně větší silou, úřady v Jižní Karolíně nevydaly plošné nařízení k evakuaci. Domovy ale opustili lidé v nejvíce rizikových záplavových oblastech.
30. 9. 2022Aktualizováno30. 9. 2022, 20:52|

Soud v USA nařídil prezidentem oceněnému Krúpovi zaplatit Bakalovi vysoké odškodné, zjistili Reportéři ČT

Společnost Arca Capital, která sdružuje přes dvě stě firem z mnoha oborů, vybudoval finančník Pavol Krúpa. Před třemi lety jej prezident Miloš Zeman vyznamenal medailí za zásluhy –⁠ ocenil jeho aktivity proti Zdeňku Bakalovi. Za ty však podle nedávného rozsudku amerického soudu bude muset Krúpa zaplatit Bakalovi odškodné v řádech stovek milionů korun. Arca Capital je nyní v insolvenci, svým klientům dluží dvacet miliard korun. Krúpa tvrdí, že za to mohou dnešní manažeři firmy. Pro Reportéry ČT natáčel Hanuš Hanslík.
24. 11. 2021|