TÉMA

Hospitalizace Miloše Zemana

Prezident odjel z nemocnice do Lán. V pátek jmenuje Fialu, od pondělí se bude scházet s kandidáty na ministry

Prezident republiky Miloš Zeman opustil Ústřední vojenskou nemocnici, kde byl hospitalizován od 10. října. Sanitka v doprovodu kolony limuzín jej odvezla na lánský zámek, kde chce prezident v pátek v poledne jmenovat nového premiéra Petra Fialu (ODS), v dalším týdnu se bude setkávat s kandidáty na ministry. Starat se o něj bude společnost Senior Home Group, oznámila nemocnice.
25. 11. 2021|

Premiér v demisi Babiš navštívil v nemocnici prezidenta Zemana. Ujistil ho, že míří do opozice

Prezidenta Miloše Zemana lékaři v pondělí v Ústřední vojenské nemocnici v Praze (ÚVN) přeložili na lůžko dlouhodobé péče. Důvodem je především to, aby mohl přijímat návštěvy. V tiskové zprávě to uvedla mluvčí ÚVN Jitka Zinke. Člen lékařského konzilia Tomáš Zima pro ČT uvedl, že prezidentův zdravotní stav je příznivý a zlepšuje se. Jako první Zemana navštívil premiér v demisi Andrej Babiš (ANO), prezidenta ujistil, že ANO je připraveno jít do opozice. Ve středu se s prezidentem sejde i šéf ODS a kandidát na premiéra Petr Fiala.
15. 11. 2021Aktualizováno15. 11. 2021, 20:01|

Prezident bude moci od pondělí omezeně přijímat návštěvy, přesune se na standardní oddělení

Prezident Miloš Zeman bude moci od pondělí 15. listopadu moci v omezeném režimu přijímat návštěvy. V Ústřední vojenské nemocnici (ÚVN) bude přeložen z akutního lůžka na běžné na standardním oddělení, oznámil jeho mluvčí. Ve středu hlava státu podepsala pověřovací listiny pro čtyři české velvyslance a souhlas s působením v České republice pro čtyři zahraniční velvyslance.
10. 11. 2021Aktualizováno10. 11. 2021, 16:23|