TÉMA

Pavel Podroužek

Prezidentem omilostněný podnikatel nezfalšoval lékařské zprávy. Podezření by bylo v rovině konspirací, říká policie

Podnikatel Pavel Podroužek podle policie nezfalšoval lékařské zprávy o svojí vážné nemoci, kvůli které mu loni udělil milost prezident Miloš Zeman. Kriminalisté uvedli, že by takové podezření bylo v rovině konspiračních teorií. Muž podle dřívějších informací médií i přes vážnou nemoc podnikal, řídil své firmy nebo cestoval. Podle policie mu zdravotní stav v podnikání nebránil.
31. 10. 2022|

Policie podruhé odložila případ prezidentské milosti pro podnikatele Podroužka

Policisté znovu odložili případ prověřování milosti, kterou udělil prezident Miloš Zeman kvůli vážné nemoci podnikateli Pavlu Podroužkovi. Na dotaz České televize to uvedl obvodní státní zástupce pro Prahu 2 Tomáš Svoboda. Detektivové tak došli ke stejnému závěru jako v červenci, tehdy ale jejich rozhodnutí zrušila státní zástupkyně. Omilostněný muž podle dřívějších informací médií dále podnikal, řídil své firmy nebo cestoval.
23. 9. 2022|

Kauzu milosti pro podnikatele Podroužka bude znovu řešit policie, píší Seznam Zprávy

Policie se musí dál zabývat milostí, kterou prezident Miloš Zeman udělil kvůli vážné nemoci podnikateli Pavlu Podroužkovi. Server Seznam Zprávy píše, že žalobkyně zrušila rozhodnutí o odložení případu. Prověřování policisté přerušili v polovině července, protože se podle nich trestný čin nestal. Omilostněný muž ale podle dřívějších zpráv médií dále podnikal, řídil své firmy nebo cestoval.
25. 7. 2022|

Policie při zkoumání prezidentské milosti pro podnikatele Podroužka nezjistila trestný čin

Policisté odložili případ prověřování milosti, kterou udělil prezident Miloš Zeman kvůli vážné nemoci podnikateli Pavlu Podroužkovi. Detektivové nezjistili, že by byl spáchán trestný čin, uvedl server Seznam Zprávy. Státní zástupkyně, která kauzu dozoruje, by měla během několika dní postoj policie buď potvrdit, nebo ho vrátit k došetření. Omilostněný muž podle dřívějších informací médií dále podnikal, řídil své firmy nebo cestoval.
14. 7. 2022|

Policie se zabývá milostí a abolicí pro podnikatele. Hrad tvrdil, že je těžce nemocný, muž zatím dál podnikal

Policie začala zjišťovat, zda se nestal trestný čin v souvislosti s omilostněním a zastavením trestního stíhání podnikatele Pavla Podroužka. Prezident Miloš Zeman podepsal milost a abolici v polovině září. Český rozhlas později upozornil, že i když je podle Hradu podnikatel těžce nemocný, dál podniká a mimo jiné nechal krátce po udělení milosti zapsat do rejstříku novou společnost.
21. 1. 2022|

Hrad upravil termín, kdy Zeman omilostnil podnikatele Podroužka

Prezident podepsal udělení milosti pro Pavla Podroužka již 9. září. Pražský hrad dosud uváděl, že Miloš Zeman rozhodl o udělení milosti 14. září, tedy v den, kdy nastoupil do nemocnice. Informaci Hrad upravil v tiskové zprávě na svém webu.
4. 11. 2021|

Státní zastupitelství se bude zabývat omilostněním podnikatele Podroužka

Městské státní zastupitelství v Praze (MSZ) se bude zabývat případem olomouckého podnikatele Pavla Podroužka, kterého prezident Miloš Zeman v polovině září omilostnil kvůli tomu, že je tři roky chronicky vážně nemocný. České televizi to sdělil mluvčí zastupitelství Aleš Cimbala. Podle zjištění Radiožurnálu a serveru iROZHLAS.cz se od roku 2019 Podroužek dostal do vedení šesti firem. Jednu ze společností nechal zapsat do obchodního rejstříku deset dní poté, co ho prezident omilostnil. Mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček v reakci zopakoval, že Zeman vycházel ze zdravotních zpráv. Premiér Andrej Babiš (ANO), který rozhodnutí o udělení milosti spolupodepsal, nechá případ prověřit.
2. 11. 2021Aktualizováno2. 11. 2021, 17:13|