TÉMA

Miroslav Uchytil

Obce a města musejí kvůli rostoucí inflaci šetřit, někde výrazně omezí investice

S vysokou inflací se teď musejí vyrovnávat i města a obce v Česku, trápí je například drahé stavební materiály či zvyšující se ceny energií nebo pohonných hmot. Samosprávy tak začínají hledat možnosti, kde a jak by mohly ušetřit. Některé z nich budou muset v příštím roce výrazně omezit své plánované investice.
30. 7. 2022|

Manželé se s chlumeckou radnicí nedohodli. Spor o úklid listí bude pokračovat

Případ Chlumce nad Cidlinou, který je odsouzený k úklidu listí ze soukromé zahrady, v pátek pokračoval u soudu. Ten se pokusil dojednat smír a dohodu mezi majiteli pozemku, kteří si stěžují na špatný úklid, a radnicí. To se ale nepovedlo. A ani návrh exekuce město neodvrátilo.
11. 2. 2022|

Městské listí zůstalo v okapu a na střeše. Majitelé zahrady podali na radnici návrh na exekuci

Majitelé zahrady v Chlumci nad Cidlinou si stěžují, že město nedostatečně uklízí z jejich pozemku listí, které spadlo ze stromů městské aleje. Podali proto na město návrh na exekuci. O tom, že radnice musí uklízet listí, rozhodl v říjnu soud. Radnice podala dovolání k Nejvyššímu soudu.
11. 11. 2021|

Manželé si stěžovali na listí z městských stromů. Radnice má podle soudu jejich zahradu uklízet

Krajský soud v Hradci Králové rozhodl, že radnice v Chlumci nad Cidlinou bude muset povinně po většinu roku uklízet listí a spadané květy na soukromé zahradě. Žalobu na město podali manželé Popkovi, kterým vadilo, že listí a květy z městských stromů padají na jejich pozemek. Radnice se však chce proti precedentnímu rozsudku bránit, podala proti němu dovolání k Nejvyššímu soudu.
29. 10. 2021|