TÉMA

Lékařské konzilium

Zdravotní stav prezidenta Zemana je uspokojivý a zlepšuje se, hodnotí předseda konzilia Zima

Klinický stav prezidenta Miloše Zemana je uspokojivý, stabilizovaný a vykazuje trvalé známky zlepšování. Lékařské konzilium se domnívá, že s doplněním rehabilitace by se mohl i nadále zlepšovat. Po pátečním jednání prezidentova lékařského konzilia to řekl jeho vedoucí, lékař Tomáš Zima.
10. 12. 2021Aktualizováno10. 12. 2021, 13:22|

Prezident bude moci od pondělí omezeně přijímat návštěvy, přesune se na standardní oddělení

Prezident Miloš Zeman bude moci od pondělí 15. listopadu moci v omezeném režimu přijímat návštěvy. V Ústřední vojenské nemocnici (ÚVN) bude přeložen z akutního lůžka na běžné na standardním oddělení, oznámil jeho mluvčí. Ve středu hlava státu podepsala pověřovací listiny pro čtyři české velvyslance a souhlas s působením v České republice pro čtyři zahraniční velvyslance.
10. 11. 2021Aktualizováno10. 11. 2021, 16:23|

Prezident by měl zůstat v nemocnici ještě několik týdnů, řekl Zima. Jeho onemocnění nelze podle Pafka zcela vyléčit

Stav prezidenta Miloše Zemana nadále vyžaduje hospitalizaci. V nemocnici by podle vedoucího lékařského konzilia a rektora Univerzity Karlovy Tomáše Zimy měl zůstat ještě několik týdnů. Konzilium došlo k závěru, že současné zdraví hlavě státu nedovoluje se plně věnovat pracovním povinnostem, Zima je však přesvědčen, že například jmenovat vládu bude schopen. Člen konzilia Pavel Pafko uvedl, že Zeman trpí chronickým jaterním onemocněním, které nelze zcela vyléčit, lze ho však kompenzovat.
5. 11. 2021Aktualizováno5. 11. 2021, 22:29|

Policie začala prověřovat okolí prezidenta Zemana ve dvou samostatných kauzách

Policie na základě trestních oznámení začala prověřovat dění kolem prezidenta Miloše Zemana v souvislosti s jeho hospitalizací. V tiskovém prohlášení to uvedl mluvčí Městského státního zastupitelství Aleš Cimbala. Podle serverů Aktuálně.cz a Respekt.cz policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) prošetřují prezidentovy spolupracovníky ve dvou samostatných kauzách – zdali v Lánech nespáchali trestný čin neposkytnutí pomoci, a z možného padělání a přisvojení pravomoci úřední osoby. V obou případech hrozí případným pachatelům dva roky vězení.
27. 10. 2021Aktualizováno27. 10. 2021, 17:04|