TÉMA

Denis Doksanský

Vedení Hradce Králové dělí spory. Radní Holásek žádá post náměstka, primátorka změny nechce

Koalice na radnici v Hradci Králové se poprvé od voleb otřásá. Radní a senátor Jan Holásek si nečekaně řekl o funkci náměstka primátorky, která už je však obsazená. U kolegů proto narazil. Jeho uskupení, Rozvíjíme Hradec, je součástí vedení. Vloni na podzim přitom senátor nabídku funkce náměstka dostal, ale odmítl ji.
24. 4. 2023|

Dva členové ANO, kteří podpořili jiného prezidentského kandidáta, opustili zastupitelské kluby

Zastupitelka Královéhradeckého kraje i města Hradce Králové Monika Štayrová opustila kluby zastupitelů ANO. V prezidentské volbě podpořila Danuši Nerudovou. Z klubu ANO odešel i hradecký zastupitel Jindřich Outlý. Podporu Petru Pavlovi musí vysvětlovat také starosta Dvora Králové nad Labem za ANO Jan Jarolím. Za předsedou Andrejem Babišem nestál v prezidentské volbě ani místopředseda hnutí a moravskoslezský hejtman Ivo Vondrák a ostravský primátor Tomáš Macura.
30. 1. 2023|

Královéhradecká škola Sion odmítá stěhování během školního roku, výpověď dostala v září

Soukromá Základní škola Sion z Hradce Králové odmítá v tomto školním roce opustit budovu městské ZŠ Mandysova, ve které je v pronájmu. Její prostory Sion využívá pro výuku svých žáků prvního stupně. Přestěhování školy do náhradních prostor během školního roku je podle ředitele Denise Doksanského nereálné. Od vedení města dostal informaci o chystané výpovědi 18. srpna, výpověď Sion obdržel koncem září.
21. 10. 2021|