TÉMA

Moravia Energo

Soud zastavil insolvenční řízení s podnikatelem Krúpou vyhlášené na popud Bakaly

Městský soud v Praze zastavil insolvenční řízení se slovenským podnikatelem Pavolem Krúpou, které vyhlásil na popud miliardáře Zdeňka Bakaly. Důvodem je nedostatečná mezinárodní příslušnost, vyplývá z informací zveřejněných v insolvenčním rejstříku. Bakala požadoval zaplacení 777 milionů korun, které měl Krúpa uhradit na základě rozsudku amerického soudu, protože podle soudu vedl proti Bakalovi vyděračskou kampaň.
21. 9. 2022|

Soud zahájil na Bakalův popud insolvenční řízení s Krúpou, píší Seznam Zprávy

Městský soud v Praze vyhlásil na popud miliardáře Zdeňka Bakaly insolvenční řízení se slovenským podnikatelem Pavolem Krúpou. Bakala požaduje zaplacení 777 milionů korun, které měl Krúpa uhradit na základě rozsudku amerického soudu, protože vedl proti Bakalovi vyděračskou kampaň. Na zahájení insolvenčního řízení upozornil server Seznam Zprávy.
17. 8. 2022|

Kvůli vyděračské kampani má Krúpa zaplatit Bakalovi 702 milionů korun, rozhodl soud v USA

Federální soudce v Jižní Karolíně rozhodl, že slovenský podnikatel Pavol Krúpa musí zaplatit více než 32,4 milionu dolarů (702 milionů korun) investorovi Zdeňku Bakalovi za to, že proti němu vedl vyděračskou kampaň. Vyplývá to z rozsudku, který ČTK poskytla Bakalova firma BM Management. Soud již dříve dospěl k závěru, že se Krúpa několik let systematicky snažil Bakalu očernit a následně po něm požadoval zaplacení 23 milionů dolarů (půl miliardy korun) výměnou za to, že přestane. Krúpa prohlásil, že rozsudek nedostal a v USA se žádného řízení neúčastnil.
22. 9. 2021|