TÉMA

Narušení

Rusko při útoku na Ukrajinu narušilo střelou polský vzdušný prostor, uvedla Varšava

Rusko při útoku na západní Ukrajinu narušilo svou střelou s plochou dráhou letu polský vzdušný prostor, oznámilo podle médií velitelství polských ozbrojených sil. Incident se podle něj stal nad ránem. Polská armáda už předtím informovala, že aktivovala polská a spojenecká letadla v souvislosti s ruskými útoky na Ukrajinu u hranic. Terčem dalšího úderu se v noci na neděli stal Kyjev, nasazena byla protivzdušná obrana, informuje agentura Ukrinform, podle níž letecký poplach platil na celém území Ukrajiny. Protivzdušná obrana byla nasazena i ve Lvovské oblasti, která hraničí s Polskem.
24. 3. 2024Aktualizováno24. 3. 2024, 20:15|

Tchajwanský vzdušný prostor narušilo 21 čínských stíhaček

Tchaj-wan ve čtvrtek již druhý den po sobě informoval o rozsáhlém narušení své zóny protivzdušné obrany čínským letectvem. Tamní ministerstvo obrany za posledních 24 hodin zaznamenalo v rámci probíhající čínské nátlakové kampaně jedenadvacet letadel, informovala agentura Reuters.
2. 3. 2023|

Za výbuch varny půjde muž do vězení jen na deset let, podle odvolacího soudu jej způsobil nedbalostí

Trest za explozi varny pervitinu v panelovém domě v Ostravě snížil odvolací soud ze čtrnácti na deset let. Vrchní soud tedy vyhověl odvolání a změnil kvalifikaci z úmyslného obecného ohrožení na nedbalostní trestný čin. Svůj verdikt zdůvodnil tím, že Karel Janáč nezpůsobil výbuch úmyslně. Exploze zranila šest lidí a narušila statiku pětipatrového domu. Škoda přesáhla 12 milionů korun.
14. 12. 2022|

30 let zpět: „Za spoločný štát.“ V Bratislavě demonstrovali stoupenci federace

Proti rozdělení Československa se v Bratislavě před třiceti lety konal mítink tisíců lidí a tehdejších představitelů moci. Poslechněte si ukázky projevů členů české i slovenské vlády, kteří společně horovali za zachování federace.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1991.
22. 9. 2021|