TÉMA

Radek Bartoníček

Fyzické násilí je nepřípustné, na nenávistné komentáře si zvyknete, říká bývalý šéf Aktuálně.cz Nevyhoštěný

Jan Nevyhoštěný patří k novinářům internetové generace. Za svou kariéru prošel hned čtyřmi redakcemi zpravodajských webů. Nenávistné komentáře čtenářů pod články mu tak rozhodně nejsou cizí. „Většinou si na to člověk po pár letech zvykne,“ říká v podcastu Background ČT24. V pozici šéfredaktora zpravodajského webu Aktuálně.cz musel ale řešit také fyzický útok na redaktora. „To je naprosto nepřípustné,“ míní novinář, kterého před lety unesli ozbrojenci v Jemenu.
20. 4. 2023|

Muž, který 17. listopadu v Praze napadl novináře Bartoníčka, dostal pokutu

Muž, který loni 17. listopadu při protestu proti České televizi a vládě napadl novináře serveru Aktuálně.cz Radka Bartoníčka, dostal pokutu. Úřad městské části Prahy 1 ho uznal vinným ze spáchání přestupku. Uvedl to mluvčí úřadu Petr Bidlo s tím, že výši pokuty nemůže sdělit. Městská část se v souvislosti s demonstrací zabývá i rasistickými urážkami vůči redaktorovi ČT Richardu Samkovi, v tomto případu ale zatím nerozhodla.
2. 3. 2023|

Politiky uznávám, neměli by ale strašit, říká novinář Bartoníček

Politici se často tváří vážně, ve skutečnosti ale bývají jiní, říká redaktor Aktuálně.cz Radek Bartoníček. Vnímá je jako partnery, kteří mají každý jinou úlohu. Musíme je kontrolovat a být na ně přísní, vysvětluje. Psát začal na rodném Slovácku, postupně se ale dostal do Prahy, kde zpovídá premiéry, ministry i prezidentské kandidáty. O začátku své kariéry i o tom, proč politici často straší, mluví v podcastu Background ČT24.
9. 6. 2022|

Babiš mladší poprvé vypovídal na policii ohledně Krymu

Syn předsedy vlády Andrej Babiš mladší vypovídal ve čtvrtek pět hodin na policii kvůli svému údajnému zavlečení na Krym v souvislosti s kauzou Čapí hnízdo. Po výslechu odmítl uvést podrobnosti s tím, že spolu s advokátem chystá ještě další kroky. Babiš mladší dlouhodobě tvrdí, že ho na Krym nechal v roce 2017 proti jeho vůli odvézt otec. Ten to odmítá.
9. 9. 2021Aktualizováno9. 9. 2021, 22:47|