TÉMA

Rozvodnění toků

Závěr týdne bude deštivý, na horách může i sněžit. Teploty ale zůstanou nadprůměrné

Závěr týdne bude v Česku deštivý, v horských oblastech nasněží. V horách na severu Česka bude vydatně pršet. Teploty přes den zůstanou nadprůměrné, na některých místech překročí i deset stupňů Celsia. V noci se v závěru týdne ochladí, ojediněle teploty klesnou i pod nulu, vyplývá z týdenní předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Ústav zároveň vydal ve čtvrtek výstrahu varující před rozvodněním části řek.
22. 2. 2024Aktualizováno22. 2. 2024, 13:08|

Moravu zasáhly silné bouřky. Bahno se vylilo na dálnici i do sklepů

Velmi silné bouřky v úterý zasáhly jihovýchod Česka. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) dříve během dne zvýšil stupeň nebezpečí výstrahy, kterou v pondělí kvůli hrozícím bouřím vydal pro východní část Čech, Moravu a Slezsko. Silný déšť působil komplikace na dálnici D55 ve Zlínském kraji, na jižní Moravě zaplavil sklepy i silnice.
23. 5. 2023Aktualizováno23. 5. 2023, 23:03|

Týden začne tropy, pak přijde citelné ochlazení. ČHMÚ varuje před silnými bouřkami

Teploty v tomto týdnu budou postupně klesat. Zpočátku vystoupají až ke tropickým 30 stupňům Celsia, v druhé polovině týdne se ale výrazně ochladí. Teploty se tak budou o víkendu pohybovat jen kolem 20 stupňů. Meteorologové očekávají dešťové přeháňky, objeví se i bouřky. Obloha zůstane v prvním prázdninovém týdnu většinou pod mraky. Vyplývá to z týdenní předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Meteorologové zároveň varovali před silnými bouřkami, které v části Česka mohou zvednout hladiny řek.
4. 7. 2022Aktualizováno4. 7. 2022, 11:57|

Do Čech v pátek přijdou silné bouřky, teplo ale bude i příští týden

Západní polovinu Čech v pátek odpoledne a večer ojediněle zasáhnou silné bouřky. Doprovodí je silný vítr a přívalový déšť. Úhrny srážek při něm budou kolem 35 milimetrů, informoval Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Září letos přináší zatím poměrně stálé, v řadě případů slunečné a také nadprůměrně teplé počasí. Mělo by vydržet i příští týden.
9. 9. 2021Aktualizováno9. 9. 2021, 19:50|