TÉMA

Policejní inspekce

Bývalý šéf slovenské policejní inspekce dostal podmíněný trest za korupci

Bývalý šéf slovenské policejní inspekce Adrián Szabó vyvázl s podmínkou a pokutou za korupci a zneužití pravomocí. Soud schválil dohodu o vině a trestu, kterou Szabó po doznání dříve uzavřel s prokurátorem. Za braní úplatků v celkové hodnotě nejméně dvacet tisíc eur (506 tisíc korun) dostal trest tři roky vězení, který mu byl odložen na zkušební dobu pěti let. Odsouzený podle médií také musí zaplatit pokutu 25 tisíc eur (632 tisíc korun) a sedm let nebude moci působit ve veřejných funkcích.
4. 10. 2021|

Slovenská policejní inspekce zadržela elitní vyšetřovatele a svého šéfa

Slovenská policejní inspekce podle tisku kvůli podezření z manipulace s výpovědí svědků zadržela čtyři vyšetřovatele elitní policejní jednotky NAKA a na příkaz prokurátora zatkla i svého prozatímního šéfa. Zmínění vyšetřovatelé, z nichž nejméně dva si podle médií už vyslechli obvinění ze zneužití pravomocí a maření spravedlnosti, pracovali na sledovaných kauzách.
13. 9. 2021|

Slovenská prokuratura obvinila šéfa policie, ministr vnitra se ho zastal

Slovenská prokuratura obvinila ze zneužití pravomocí a z maření spravedlnosti policejního prezidenta Petera Kovaříka. Informoval o tom mluvčí generální prokuratury Dalibor Skladan. Kovařík v reakci označil stíhání za pokračování tlaku na policii kvůli vyšetřování citlivých kauz elitní policejní složkou NAKA a proti obvinění podal stížnost. Kovaříka se zastal ministr vnitra Roman Mikulec (OĽaNO).
26. 8. 2021|