TÉMA

Nenávistné výroky

Internetový prostor šíření nenávistných výroků nahrává, míní filozof jazyka Koblížek

Lidé, kteří po střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy šířili nenávistné výroky, je zastávají dlouhodobě a tragická událost je pro ně příležitostí, jak si „říct svoje“, uvedl v pořadu Události, komentáře filozof jazyka z Filozofického ústavu Akademie věd Tomáš Koblížek. On-line prostor tyto osoby navíc často strhává k brutálnějším výrokům, než by řekly v reálném světě. Podle reportérky ČT Zuzany Černé mnoho z nich věří dezinformační scéně nebo konspiračním teoriím.
9. 1. 2024|

Tušl s Čermákem se odvolali proti trestům za nenávistné výroky o Ukrajincích

Patrik Tušl a Tomáš Čermák se brání proti trestům za nenávistné výroky o Ukrajincích v nahrávce na sociálních sítích. Proti říjnovému rozsudku podali odvolání. ČT to řekl mluvčí Okresního soudu v Kladně Ivo Poštolka. Soud oba muže nepravomocně poslal do vězení – Tušla na deset měsíců, Čermáka na šest měsíců. Důvodem je video, ve kterém podle obžaloby dehonestovali Ukrajince. Oba muži vinu odmítli, připustili ale nevhodnost projevu.
21. 11. 2022|

Exposlanec Škárka dostal za nenávistné výroky o nedonošených dětech podmínku

Soud nepravomocně potrestal bývalého poslance Věcí veřejných Jaroslava Škárku za jeho loňské nenávistné výroky o nedonošených dětech a mentálně postižených. Soudkyně okresního soudu pro severní Plzeňsko politika uznala vinným z podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod a vyměřila mu roční podmíněný trest se zkušební lhůtou na dva roky.
18. 8. 2021Aktualizováno18. 8. 2021, 16:41|