TÉMA

Anna Cónová

Líná babička slézá v ostravském divadle i osmitisícovku

Národní divadlo moravskoslezské přeneslo na jeviště pohádkový příběh O líné babičce ze stejnojmenné knihy Aleny Kastnerové. Inscenace vypráví o seniorce, která se místo hlídání vnoučat pouští do mnohdy adrenalinových dobrodružství. Kulisy pro ně se musely vměstnat do komorního prostoru Divadla 12, kde se představení hraje.
24. 1. 2023|

Alice Nellis posílá do kin koně jménem Buko se zprávou, že se lze radovat ze života

Život je krásný, jen možná ne na první pohled, sděluje nový film Alice Nellis. Komedii Buko natočila podle vlastního scénáře a tento týden ji uvádí do kin. Snímek je příběhem vdovy, které manžel odkázal koně, a překvapivě právě s tímto zvířetem by se jí do života mohlo vrátit štěstí. Do hlavní role našla Nellis v ostravském divadle Annu Cónovou.
29. 9. 2022|

„Přijmout, co přijde, a žít s tím,“ poodhaluje Alice Nellis motiv svého nového filmu. Temná komedie má za sebou první klapku

Alice Nellis začala natáčet nový celovečerní film, temnou komedii s názvem Buko. Do hlavní role obsadila herečku Annu Cónovou. „Pro hlavní hrdinku jsme hledali někoho, koho jsme ve filmu ještě moc neviděli. Kdo je zároveň výborná herečka a kdo má v sobě tajemství,“ říká Nellis. „Ten film je o odvaze přijmout, co přijde, a žít s tím,“ dodává režisérka. Snímek koprodukuje Česká televize.
17. 8. 2021|