TÉMA

Libor Střecha

V Hodoníně se domluvili na koalici a hned zvolili starostu. Vedení už má i Jindřichův Hradec

Starostou Jindřichova Hradce se stal Michal Kozár z hnutí ANO. Město povede koalice ANO, Nezávislí pro Hradec, ODS a SNK-ED. Po volbách se domluvili na spolupráci nejprve zástupci ANO, ODS, STAN a Společně s Piráty. Frakce se ale rozpadla. Hodonín povede Libor Střecha (Pro Hodonín). Zatupitelé ho zvolili jen pár hodin poté, co se vítězné hnutí Pro Hodonín domluvilo s ANO na vzniku koalice.
7. 11. 2022|

Hodonín chce zachovat domov pro seniory. Jedná s krajem o získání tornádem poničeného S-centra.

Hodonín chce od Jihomoravského kraje získat tornádem poničené S-centrum. Odhlasovali to na mimořádném zasedání zastupitelé města. Současně také chtějí zachovat jeho původní funkci, jiný domov pro seniory totiž ve městě není. Kraj už dříve rozhodl, že zničený objekt opravovat nebude.
4. 8. 2022|

Na opravu až třetiny domů po tornádu chybí materiál a řemeslníci. Pomáhají i profesní cechy

Odhadem pětina až třetina domů v tornádem zasažených Mikulčicích podle starostky obce ještě není zcela zajištěna proti dešti. Podobná situace je i v okolních obcích. Na opravy tam lidé potřebují stavební materiál a hlavně řemeslníky, které pomáhají kontaktovat i profesní cechy. Spíš než facebookové iniciativy obce preferují dobrovolnickou pomoc organizovanou přes krizová centra.
10. 8. 2021|