TÉMA

Ethan Hawke

Křišťálový glóbus patří africkým migrantům

Křišťálový glóbus pětapadesátých Varů směřuje do Srbska. Za nejlepší označila porota snímek Strahinja tamního režiséra Stefana Arsenijeviće. Prostřednictvím středověké legendy vypráví příběh utečenců z Ghany, kteří hledají své místo v Evropě.
28. 8. 2021Aktualizováno28. 8. 2021, 21:36|

„Nemám žádná očekávání, proto jsem šťastný.“ Ethan Hawke je hostem Varů

Z hvězdné trojice letošních hostů oznámil festival jméno Ethana Hawkea jako prvního, do Varů ale přijel jako poslední, po Michaelu Caineovi a Johnnym Deppovi. Na závěrečném ceremoniálu tento americký herec, režisér a spisovatel převezal Cenu prezidenta festivalu.
28. 8. 2021|

Začal festival ve Varech. Na úvod ocenil Michaela Cainea, program rozběhl Zátopek

Po roční pauze se Karlovy Vary opět zaplnily filmem. Pětapadesátý ročník festivalu začal v pátek, hned na úvod předal cenu anglickému herci Michaelu Caineovi. Jako zahajovací snímek bylo vybráno drama Zátopek. Filmová přehlídka pokračuje až do 28. srpna.
20. 8. 2021Aktualizováno20. 8. 2021, 20:49|

Na karlovarský festival přijede americký herec Ethan Hawke

Hostem 55. ročníku MFF Karlovy Vary se stane Ethan Hawke, který byl čtyřikrát nominovaný na Oscara a je známý z filmů Training Day, Před úsvitem nebo Společnost mrtvých básníků. Americký herec, režisér a spisovatel převezme Cenu prezidenta MFF Karlovy Vary a osobně uvede thriller Paula Schradera Zoufalství a naděje, v němž ztvárnil postavu kněze procházejícího krizí víry.
5. 8. 2021|