TÉMA

Spolchemie

Mafru a Synthesii koupila od Agrofertu skupina Kaprain podnikatele Pražáka

Holding Agrofert ze svěřenských fondů bývalého premiéra Andreje Babiše (ANO) prodal chemičku Synthesia, mediální společnost Mafra a firmu Londa skupině Kaprain podnikatele Karla Pražáka. O dohodě na transakci, kterou ještě posoudí antimonopolní úřad, v pátek informoval mluvčí Agrofertu Pavel Heřmanský. Cenu neuvedl, podle serveru Hospodářských novin (HN) se spekuluje o víc než deseti miliardách korun.
1. 9. 2023Aktualizováno1. 9. 2023, 22:47|

Soud projednává kauzu Via Chem. Za machinace s insolvenčním řízením navrhl uložit Sisákovi třináct let vězení

Justice začala rozplétat jednu z nejrozsáhlejších kauz manipulací s insolvenčním řízením. Hlavním obžalovaným je miliardář Petr Sisák. Státní zástupce pro něj žádá třináct let vězení za údajné machinace kolem společnosti Via Chem. Před soudem stojí ještě dalších 14 lidí a pět firem, vinu jednohlasně odmítají.
7. 9. 2022|

Státní zástupce obžaloval 15 lidí a pět firem v kauze Via Chem Group

Vrchní státní zastupitelství v Praze podalo obžalobu na 15 lidí a pět firem za manipulaci insolvenčních řízení organizovanou zločineckou skupinou. Podle informací ČTK jde o kauzu kolem společnosti Via Chem Group. Státní zástupce Adam Borgula napsal, že obžalobu podal 13. července ke Krajskému soudu v Českých Budějovicích.
27. 7. 2021Aktualizováno27. 7. 2021, 12:33|