TÉMA

NortonLifeLock

Avast nesouhlasí s pokutou za předávání údajů o uživatelích, zvažuje správní žalobu

Bezpečnostní počítačová firma Avast nesouhlasí s pokutou 351 milionů korun od Úřadu pro ochranu osobních údajů (ÚOOÚ) a zvažuje další kroky včetně správní žaloby. Rekordní pokuta se týká předávání neanonymizovaných údajů o zhruba sto milionech uživatelů dceřiné společnosti Avastu Jumpshot. Avast ji na začátku roku 2020 uzavřel.
16. 4. 2024|

Britský regulátor definitivně schválil převzetí Avastu firmou NortonLifeLock

Britský antimonopolní úřad (CMA) v pátek definitivně schválil převzetí české antivirové společnosti Avast americkou softwarovou firmou NortonLifeLock za 8,6 miliardy dolarů (211,2 miliardy korun). Uvedl, že trh s bezpečnostním softwarem zůstane podle úřadu konkurenční i po spojení obou firem. Úřad tak potvrdil své předběžné rozhodnutí z minulého měsíce.
2. 9. 2022Aktualizováno2. 9. 2022, 11:38|

Fúze s NortonLifeLock umožní Avastu zůstat dominantním hráčem, myslí si podnikatel Obluk

Spojení Avastu s NortonLifeLock dokazuje, že se Avast stal naprosto zásadním hráčem na poli zabezpečení koncových zařízení, řekl v Událostech, komentářích investor, manažer a podnikatel Karel Obluk. Zároveň je to podle něj logický krok, který oběma firmám zajistí, aby mohly i nadále zůstat na špici oboru. Na poli zabezpečení koncových zařízení totiž podle něj probíhá konsolidace již delší dobu a vznikají velcí hráči s obrovskými zdroji.
12. 8. 2021|

Americký NortonLifeLock převezme českou firmu Avast téměř za 190 miliard korun

Americká softwarová společnost NortonLifeLock se dohodla s českou nadnárodní antivirovou firmou Avast na jejím převzetí. Za spojení hodlá americká kybernetická firma zaplatit až 8,6 miliardy dolarů (asi 186,3 miliardy korun). Fúze bude ukončena nejdříve za devět měsíců, společnost ponese nové jméno.
11. 8. 2021Aktualizováno11. 8. 2021, 20:09|

Software zdarma začal Avast nabízet kvůli tlaku konkurence

Jedna z největších antivirových firem se spojí s americkým NortonLifeLock. Český Avast vznikl na konci 20. století. Hrubý provozní zisk společnosti loni vzrostl na 495,5 milionu dolarů, tedy asi 10,75 miliardy korun. V minulosti čelila kritice, že předává údaje o aktivitách konkrétních uživatelů na internetu. Antivirový gigant reagoval uzavřením inkriminované divize. Na firmu jsou navázány také nadace. Tu nejnovější vede rodina generálního ředitele Ondřeje Vlčka.
11. 8. 2021|

Americký NortonLifeLock jedná o převzetí české antivirové firmy Avast, píše WSJ

Americká softwarová společnost NortonLifeLock, dříve známá jako Symantec, jedná o převzetí české antivirové firmy Avast. Ve svém portfoliu by tak posílila spotřebitelský software. S odvoláním na informované zdroje to napsal americký ekonomický list The Wall Street Journal (WSJ), který hodnotu transakce odhaduje na více než osm miliard dolarů (zhruba 173 miliard korun).
14. 7. 2021|