TÉMA

Čerchov

Vojenské budovy jsou z vrcholu Čerchova pryč. Studie počítá pouze s rekonstrukcí bývalé roty

Na vrcholu Čerchova v Českém lese projde přestavbou jen budova bývalé roty. Vznikne v ní muzeum a zázemí pro turisty. Vyplývá to z plánovací studie Svazku obcí Domažlicka a vedení tamní chráněné krajinné oblasti. Po loňské demolici bývalých vojenských budov zůstala na vrcholu hory ještě jedna stavba, Klenčí ji prodalo soukromému vlastníkovi. Její rekonstrukce ale podle vedení CHKO není možná.
28. 1. 2022|

Policie našla ztracenou dívku z Čerchova. Je živá, pečují o ni lékaři

Policie našla osmiletou dívku z Německa, která se v neděli ztratila na vrchu Čerchov v Českém lese. Je živá a bude předána do péče zdravotníků. Informovala o tom krajská policejní mluvčí Pavla Burešová. Vzhledem k tomu, že jde o dítě, nebude policie poskytovat žádné další informace.
12. 10. 2021Aktualizováno12. 10. 2021, 20:10|

Na Domažlicku pokračuje pátrání po osmileté dívce, která se ztratila u Čerchova

V okolí nejvyššího vrchu Českého lesa, Čerchova na Domažlicku, pokračuje na české i německé straně hranice intenzivní pátrání po pohřešované osmileté německé holčičce, která se ztratila v neděli navečer. Policie neuvádí počty lidí, kteří se do pátrání zapojili, původně mluvili o dvou stovkách na české i německé straně hranice. Hledání v lesnatém terénu je zatím neúspěšné. Zasahující policisté se v pondělí večer vystřídají a dívku budou dál hledat i v noci.
11. 10. 2021Aktualizováno11. 10. 2021, 20:19|

Na Čerchově likvidují zchátralé armádní budovy. Turisté se měsíc na vrchol nedostanou

Na Čerchově začala demolice starých armádních objektů. Ty vznikly v padesátých letech a později k nim přibyla nová věž sloužící k odposlechům západních armád. Turisty vyhledávaná lokalita v chráněné krajinné oblasti Český les se konečně zbaví ekologické zátěže. Kvůli bourání je Čerchov na měsíc uzavřený.
13. 7. 2021|