TÉMA

Elsa

Bouře Elsa stála život nejméně čtyři lidi. Škody napáchala mírné

Tropická bouře Elsa přinesla vydatné srážky a záplavy a vyžádala si nejméně jednoho mrtvého, když ve středu postupovala přes jihovýchod Spojených států. Škody na Floridě se zdály být relativně mírné a bouře od úterka zeslábla, přesto se bez elektřiny ocitly desetitisíce odběratelů. V kempu na jihovýchodě státu Georgia utrpělo asi deset lidí zranění, když místo zasáhl silný vítr a možná i tornádo.
8. 7. 2021|

Bouře Elsa dorazila k severu Floridy, větší škody nezpůsobila

Tropická bouře Elsa postupuje podél západního pobřeží amerického státu Florida a přináší do regionu vydatné srážky. Dramatické škody nebo výpadky proudu ale nezpůsobila. Živel nakrátko nabral sílu hurikánu prvního stupně na pětibodové škále, načež opět zeslábl na tropickou bouři. Americkou pevninu měla Elsa podle poslední předpovědi Národního střediska pro hurikány (NHC) zasáhnout kolem poledne na severu Floridy.
7. 7. 2021Aktualizováno7. 7. 2021, 14:56|

Na Floridě zbourali zbytek zříceného domu, v jeho troskách už se našlo přes dvacet těl

Demoliční četa za pomoci výbušnin zbourala zbytek dvanáctipatrové budovy, který v městečku Surfside na Floridě zůstal stát po zhroucení několika desítek bytů v noci na 24. června. Úřady k tomuto postupu přistoupily kvůli obavám o stabilitu poničené části komplexu, a to i v souvislosti s blížící se bouří Elsa. Po odklizení části nových trosek záchranáři našli další tři těla, obětí je tak sedmadvacet a 115 lidí se nadále pohřešuje.
5. 7. 2021Aktualizováno5. 7. 2021, 19:03|

Záchranáři v Miami přestali prohledávat trosky zříceného domu. Blíží se tropická bouře

Pátrání po 121 lidech pohřešovaných po zřícení bytového domu v Miami ve Spojených státech prozatím skončilo. Úřady v Miami začaly připravovat řízenou demolici zbytku bytového komplexu. Potřebují ruiny zlikvidovat rychle, protože se k Floridě blíží tropická bouře Elsa. Po demolici by mohlo pátrání ještě pokračovat v garážích, kam se záchranáři dosud nemohli dostat.
4. 7. 2021|