TÉMA

Miroslav Brož

168 hodin: Z ústeckého Mojžíře je špatná adresa, nájemné má ale srovnatelné s Prahou. Majitelům bytů ho platí i stát

O ústeckém sídlišti Mojžíř se v poslední době často mluví jako o problematickém místě, kam kvůli obavám řidičů o bezpečnost přestaly jezdit trolejbusy a jedna pizzerie tam odmítá vozit objednávky. Méně se již mluví o tom, že je to ukázka toho, jak také může fungovat realitní byznys – nebo spíše byznys s chudobou. Majitelé domů fakticky inkasují nemalé peníze od státu. Nájemné je vzhledem ke stavu bytů vysoké, ale nájemníci často neplatí ze svého – dostávají dávky, což vede k lukrativnímu byznys modelu. O bydlení v Mojžíři natáčeli pro 168 hodin Jaroslav Hroch a Eva Koryntová.
9. 10. 2023|

Jedna dívka kope do druhé. V Ústí nad Labem se rozmáhají dětské gangy

Jedna dívka leží na zemi a druhá do ní kope. Záběry natočily na mobil děti, podle nichž je to běžná realita. Incident se odehrál v městské části Krásné Březno v Ústí nad Labem, ve vyloučené lokalitě. Video se začalo rychle šířit po sociálních sítích. Tématu dětského násilí se pro pořad 168 hodin věnovala Darina Vlková.
6. 2. 2023|

Má dva laloky a krk. Evropské dalekohledy vyfotily podivnou planetku ve tvaru kosti pro psa

Tým astronomů získal pomocí dalekohledu ESO/VLT dosud nejostřejší a nejpodrobnější záběry planetky Kleopatra. Díky tomu určil tvar a zpřesnil odhad hmotnosti tohoto podivného asteroidu, který vzhledem připomíná velkou kost. Výzkum přinesl nové poznatky, které vysvětlují, jak tato planetka a její dva měsíce vznikly.
10. 9. 2021|

Pietní akce v Teplicích skončila demonstrací před policejní stanicí

Lidé si v sobotu v Teplicích připomněli Roma, který ve městě před týdnem zemřel krátce po zákroku policie. Původně se měla u pietního místa uskutečnit smuteční náboženská akce. Změnila se ale v demonstraci, lidé se nakonec vydali na pochod před policejní stanici u teplického nádraží. Organizátoři původní piety v čele s Miroslavem Brožem a Jozefem Mikerem řekli, že nad akcí ztratili kontrolu. Demonstrující se nakonec kolem 16:00 rozešli.
26. 6. 2021|