TÉMA

Střední policejní škola

Husák policejní školu nepovede. Rakušan zrušil jeho pověření

Bývalý policejní prezident a ředitel liberecké policie Vladislav Husák, který musel loni v únoru odejít z čela policie v Libereckém kraji kvůli účasti na zakázaném večírku v Teplicích, nebude řídit Vyšší policejní školu a Střední policejní školu Ministerstva vnitra v Praze-Hrdlořezích. Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) jeho pověření vydané Janem Hamáčkem (ČSSD) zrušil. Na místo chce ve středu vypsat výběrové řízení.
4. 1. 2022|

Kolaps dvaceti studentů v Sokolově způsobila zřejmě davová psychóza

Za pátečním kolapsem dvaceti studentů střední policejní školy v Sokolově byla zřejmě davová psychóza. Policie jiné důvody hromadného omdlení nezjistila. Nepotvrdila se podezření na únik plynu a výsledky laboratorních vyšetření vyloučily toxické látky v tělech studentů. Možné vysvětlení tak poskytl policii znalec z oboru psychologie, informovala krajská policejní mluvčí Eva Valtová.
28. 6. 2021|

Studenti policejní školy v Sokolově náhle zkolabovali. Příčina je předmětem vyšetřování

Záchranáři Karlovarského kraje ošetřili v Sokolově dvacet žáků střední policejní školy v ulici Komenského s lehkým zraněním. Žáci se účastnili před školou slavnostního ukončení školního roku, náhle začali kolabovat. Záchranáři aktivovali stav hromadného postižení osob. Nikdo není v ohrožení života. Hasiči nenaměřili žádné stopy úniku plynu. Příčinu nyní zjišťují.
25. 6. 2021Aktualizováno25. 6. 2021, 15:16|