TÉMA

Aréna Brno

V Brně začala stavba multifunkční arény za šest miliard. Nebudou peníze na další projekty, tvrdí opozice

Na brněnském výstavišti začala výstavba multifunkční haly Arena Brno za skoro šest miliard korun. Hala je největším strategickým projektem města, má pojmout 13 tisíc diváků a sloužit primárně hokejové Kometě, ale i pro pořádání různých akcí. Primátorka Brna Markéta Vaňková (ODS) označila začátek stavby za nejvýznamnější den v její politické kariéře. Premiér Petr Fiala (ODS) ocenil velké cíle Brna.
18. 9. 2023Aktualizováno18. 9. 2023, 21:55|

Kraj dá na multifunkční halu na brněnském výstavišti nejméně 200 milionů

Jihomoravský kraj přispěje na stavbu multifunkční haly v Brně na výstavišti nejméně 200 milionů korun. Krajští zastupitelé ve čtvrtek schválili memorandum mezi regionem a městem, které s tím počítá. Hala bude stát i s dalšími náklady, jako je například parkoviště, 3,3 miliardy korun. Nabídne 13 tisíc míst. Na financování by se měly podílet město, kraj a také stát. Memorandum už dříve schválilo i městské zastupitelstvo.
24. 6. 2021|

Multifunkční hala v Brně získala územní rozhodnutí i stavební povolení

Brno získalo pravomocné územní rozhodnutí a stavební povolení na stavbu multifunkční haly na výstavišti. Oznámili to zástupci města. Jejich získání trvalo 850 dní. Hala za 2,7 miliardy korun nabídne 13 300 míst. Stavba by mohla začít příští rok, potrvá zhruba dva roky. Na financování by se měl částečně podílet kraj a stát. Brno si na část vezme úvěr.
21. 6. 2021|