TÉMA

Tomáš Jílek

Soud zprostil viny oba obžalované v kauze údajně nevýhodných pronájmů reklam u dálnic

Obvodní soud pro Prahu 4 ve středu zprostil obžaloby dva bývalé vedoucí pracovníky Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Alfreda Brunclíka a Tomáše Jílka. V případu jde o údajně nevýhodný pronájem reklamních ploch u dálnic a rychlostních silnic. ČT to sdělil mluvčí soudu Michal Dvořák. Státní zástupce se proti verdiktu na místě odvolal. Případ tak znovu projedná pražský městský soud. Soudy se případem zabývají od roku 2014.
11. 5. 2023|

168 hodin: Dávky od státu mohou skončit v automatech. Herny obcházejí pravidla, kontrolorů je málo

Kdo pobírá od státu dávky, nesmí do herny ani kasina. Přístup k hazardu jim odepírá takzvaný rejstřík vyloučených osob, který je v provozu přes dva roky. Figurují na něm lidé na dávkách, v insolvenci nebo neplatiči alimentů, což je zhruba dvě stě tisíc lidí. Jenže to neplatí vždy. Figurantka, která pobírá dávky, se dostala do herny v Kladně a hrála na automatu. A dle lidí z branže rozhodně nejde o výjimečnou situaci. Peníze, které stát posílá lidem na pomoc v nouzi, tak skončí v herním automatu. Téma pro pořad 168 hodin zpracovali David Sebíň a Eva Koryntová.
17. 4. 2023|

V kauze pronájmů reklam u dálnic potrestal soud bývalé ředitele ŘSD podmínkami, vinu odmítají

Obvodní soud pro Prahu 4 potrestal dva bývalé představitele Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Alfreda Brunclíka a Tomáše Jílka dvouletými podmínkami s odkladem na tři roky v kauze údajně nevýhodného pronájmu reklamních ploch u dálnic a rychlostních silnic. Rozhodnutí není pravomocné, oba obžalovaní se proti němu odvolali. Vinu od počátku odmítají. V minulosti soud oba obžalované zprostil obžaloby, rozsudek však tehdy zrušil odvolací soud.
14. 6. 2021|