TÉMA

Hells Angels

Vrchní soud pravomocně osvobodil elitního policistu ve všech bodech obžaloby

Vrchní soud v Praze potvrdil osvobozující rozsudek nad Alešem Kvapilem, který měl coby policista protikorupčního útvaru vyzradit informace o motorkářském klubu Hells Angels. Soud tak zamítl odvolání státního zástupce. Na dotaz České televize o tom informovala mluvčí vrchního soudu Kateřina Kolářová. Muž čelil obžalobě také ze zneužití pravomoci úřední osoby. K vrchnímu soudu se případ téměř po roce vrátil znovu poté, co došlo ke změně kvalifikace v části obžaloby. Podle mluvčí Kolářové je Kvapil nyní zproštěn ve všech bodech obžaloby.
11. 12. 2023|

Soud potvrdil osvobození elitního policisty z NCOZ v kauze vynášení informací

Odvolací senát potvrdil osvobozující rozsudek nad policistou Alešem Kvapilem z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ). Muž čelil obžalobě z vyzrazení neveřejné a utajované informace člověku mimo bezpečnostní sbory. Výsledek zasedání sdělila mluvčí pražského vrchního soudu Kateřina Kolářová.
19. 12. 2022|

Případ policisty z elitního útvaru začal řešit soud, v kauze vynášení informací vinu odmítl

Pražský městský soud se začal zabývat případem příslušníka Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) Aleše Kvapila. Podle obžaloby vyzradil neveřejné a utajované informace osobě mimo bezpečnostní sbory. Podplukovník Kvapil v části obžaloby vinu odmítl, zbylé jednání podle jeho názoru nenaplňuje podstatu trestného činu. K obžalobě se podrobně vyjádří až ve středu, kdy se ale hlavní líčení uskuteční bez účasti veřejnosti.
8. 6. 2021|