TÉMA

Ilona Pšenková

Výběr nové ředitelky ústecké zoo vyvolal spory v městské koalici

Výběr ředitelky ústecké zoologické zahrady, kterou se od prvního července stane zooložka Ilona Pšenková, způsobil rozpor v koalici na magistrátu. Předsedkyně ústeckého koaličního klubu PRO! Ústí Karolína Žákovská proto vyvolala koaliční jednání o dalším postupu. Řekl to ve středu náměstek primátora Martin Hausenblas (PRO! Ústí). Rada města totiž vybrala Pšenkovou v rozporu s rozhodnutím výběrové komise, která doporučila druhého kandidáta, exředitele pražské zoo Petra Fejka.
16. 6. 2021Aktualizováno16. 6. 2021, 15:09|

Zoologickou zahradu v Ústí nad Labem povede zooložka Ilona Pšenková

Novou ředitelkou zoologické zahrady v Ústí nad Labem bude od 1. července její někdejší zooložka Ilona Pšenková, rozhodla o tom v úterý rada města. Vedení dalo Pšenkové přednost před dalším kandidátem, bývalým ředitelem pražské zoo Petrem Fejkem, oznámil to primátor Petr Nedvědický (ANO).
15. 6. 2021Aktualizováno15. 6. 2021, 15:07|

Kandidáti na šéfa ústecké zoo představili své plány. Pšenková chce vzácné chovy, Fejk otevřené expozice

Návrhy na rozvoj zoologické zahrady v Ústí nad Labem v pondělí městskému zastupitelstvu představili dva kandidáti na jejího ředitele. Bývalý ředitel pražské zoo Petr Fejk uvedl, že by se město mělo vzdát chovu drahých zvířat, která podle něj aktuálně živoří. Druhou kandidátkou je dřívější zooložka ústecké zoo Ilona Pšenková. Ta má představu o mezinárodně uznávané zoo, která bude dál chovat ikonická zvířata. Obě koncepce budou od 25. května do půlky června na webu města, lidé k nim budou moci psát komentáře, až poté radní zvolí nového ředitele.
24. 5. 2021|