TÉMA

Loučovice

Popadané stromy uzavřely ulici v Karlových Varech. Jihočeští hasiči kvůli bouřce evakuovali dva letní tábory

Kvůli bouřce jihočeští hasiči v noci na středu evakuovali dva letní tábory. V Karlových Varech stromy popadané při bouřce uzavřely Slovenskou ulici, jednu z příjezdových cest do města. Odstraňování následků bouře potrvá celý den, uvedl tamní radní Petr Bursík (ODS). Dopravu budou policisté odklánět přes město. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) varuje před bouřkami i nadále. Ve středu odpoledne, večer a v noci na čtvrtek se objeví v jižní polovině Česka. Ojediněle mohou být silné s poryvy větru o rychlosti kolem sedmdesáti kilometrů v hodině, intenzivním deštěm a případně krupobitím.
12. 7. 2023Aktualizováno12. 7. 2023, 11:54|

Lékař z Loučovic po večerech rekonstruuje chátrající vilu. Nyní si přikoupil i most pod Lipenskou přehradou

Stát prodal most pod Lipenskou přehradou v havarijním stavu. Za pět tisíc korun ho koupil vlastník jiné nemovitosti u Lipna, památkáři oceňované vily ve stylu art deco. Tu už opravuje. Před sto lety si ji nechal postavit tehdejší majitel papíren.
1. 8. 2021|

Zájem o karavany narůstá. Některé obce musejí narychlo připravovat zázemí pro domácí turisty

Před začátkem letní turistické sezony začíná v Česku růst zájem o obytné vozy a karavany. Například kempy na Lipensku se už na jejich příjezd začínají připravovat. Podobně jsou na tom i další turisticky zajímavá místa po celé zemi. Často ale chybí zázemí pro karavany, některé obce či resorty tak připravují nové plochy.
16. 4. 2021|