TÉMA

Kamerové záznamy

Případ vážného zranění malého chlapce psem na Petříně posoudí Městský soud v Praze

Proti tomu, že by měl jít do vězení, se odvolal Jaroslav Pasteliak, nepravomocně odsouzený za útok psa na malého chlapce na pražském Petříně. Případem se tedy bude zabývat Městský soud v Praze. České televizi to sdělila rejstříková vedoucí soudu Jana Strculová. Za těžké ublížení dostal muž v první instanci desetiměsíční trest. Kříženec takzvaných bojových plemen loni prokousl dítěti hrudník a způsobil mu tříštivé zlomeniny žeber. Pasteliak uváděl, že pes není jeho, a vinu odmítal.
21. 3. 2022|

Policie během protestů u příležitosti sametové revoluce v Bratislavě zadržela devět lidí, dva policisté byli zraněni

Policie během středečních protestů v Bratislavě zadržela devět lidí, dva policisté byli zraněni. Informovaly o tom v noci na čtvrtek slovenské zpravodajské servery. Další výtržníky chce policie najít s pomocí kamerových záznamů.
18. 11. 2021|

Soudce Čapka čeká kárné řízení, kvůli účasti na oslavě Petra Bendy

Lednová oslava narozenin podnikatele Petra Bendy bude mít dohru i u Nejvyššího správního soudu. Předseda okresní instance v Teplicích totiž podá kárnou žalobu na svého podřízeného Miroslava Čapka. Podle svých slov má dost důkazů o jeho účasti na akci, která odporovala protiepidemickým regulím. Sám Čapek už dřív v ČT popřel, že by v hotelu byl.
12. 4. 2021|