TÉMA

Michal Pavlíček

V Praze vystoupili Jeff Beck a Johnny Depp. V pátek jim vychází nové album

V Praze v pondělí večer vystoupil britský kytarista Jeff Beck. Osminásobného držitele ceny Grammy doprovodil herec a muzikant Johny Depp. Ten aktuálně oživuje svou hereckou i hudební kariéru po vleklém soudním sporu. Společně jsou oba na evropském turné. Natočili také společné album s názvem Eighteen, které vychází v pátek. Becka časopis Rolling Stone zařadil mezi stovku nejlepších kytaristů všech dob.
12. 7. 2022|

Nevzdám se, vzkazují společnou písní hudebníci z Česka, Ukrajiny, Ruska i Běloruska

Dvě desítky českých, ukrajinských, ruských a běloruských hudebníků vyjádřily svůj nesouhlas s válkou na Ukrajině společným natočením skladby Nevzdám se. Vznikla novou aranží skladeb Obijmi a Bez boju ukrajinské rockové kapely Okean Elzy. Novou podobu připravil ruský producent a hudebník Igor Ochepovsky. Stejně jako další umělci zapojení do projektu působí a žije v Česku. Z českých muzikantů se k nahrávání přidali třeba David Koller nebo Lenka Dusilová.
8. 3. 2022|

Děláme si lockdown svědomí, hodnotí Michal Pavlíček současnou situaci v Česku

Důležitá je vzájemnost, zmínil kytarista a skladatel Michal Pavlíček několikrát jako host Interview ČT24. Ať už byla řeč o hraní v kapele, psaní písní pro kolegy z branže, nebo současné epidemiologické situaci v Česku. Na jejím nezvládnutí mají podle Pavlíčka podíl nejen politici, ale i lidé, kteří se nejsou schopni vzájemně podržet.
22. 2. 2021|