TÉMA

Vaše Ústí

Zasedají ustavující zastupitelstva. České Budějovice mají poprvé primátorku

Primátorkou Českých Budějovic se stala Dagmar Škodová Parmová z ODS. Tatáž strana získala v osobě Petra Ryšky i primátora Jihlavy, kde radnici povede vítězné hnutí ANO s druhými ODS a lidovci. Nejpozději v pondělí se podle zákona uskutečnila ustavující zasedání nových zastupitelstev tam, kde výsledek komunálních voleb nebyl zpochybněn u soudů.
24. 10. 2022Aktualizováno24. 10. 2022, 20:10|

V Ústí nad Labem zvítězilo hnutí ANO, jednat chce se všemi uskupeními v zastupitelstvu

Komunální volby v Ústí nad Labem vyhrálo hnutí ANO, získalo 13 mandátů v zastupitelstvu, které má 37 členů. Druzí skončili PRO! Ústí s osmi mandáty. Podle současného primátora a lídra kandidátky ANO Petra Nedvědického chce hnutí vyjednávat o koalici se všemi uskupeními v budoucím zastupitelstvu.
24. 9. 2022Aktualizováno24. 9. 2022, 23:02|

Matiční ulice v Ústí nad Labem název nezmění. Přejmenovat na Maniční ji zastupitelé odmítli

Zastupitelé ústeckého městského obvodu Neštěmice ve středu rozhodli, že nechvalně proslulá Matiční ulice, spojovaná se stavbou plotu, který měl před více než dvaceti lety oddělit starousedlíky od přistěhovalců, se nepřejmenuje. Naopak by se měla její reputace napravit. Pro bylo všech jedenáct přítomných zastupitelů.
8. 12. 2021|

Koalice v Ústí nad Labem zůstane v menšině. Primátor dalšího partnera hledat nechce

Ústí nad Labem bude mít po dramatickém rozpadu koalice menšinovou vládu. Dalšího partnera už primátor Petr Nedvědický (ANO) hledat nechce. Je to přitom podruhé během jednoho roku, kdy přišlo vedení města o většinu v zastupitelstvu.
9. 11. 2021Aktualizováno9. 11. 2021, 18:54|

Ústí nad Labem má novou koalici, na radnici skončilo hnutí UFO

V Ústí nad Labem v pondělí vznikla nová koalice. Vládnoucí ANO spolu s ODS a hnutím PRO Zdraví a Sport vypověděly smlouvu koaličnímu partnerovi – Ústeckému fóru občanů (UFO). Podle zastupitelky Evy Fialové (ANO) byli dlouhodobě nespokojení s celkovou prací UFO, navíc ztratila koalice většinu. S koaličními subjekty se na spolupráci dohodl druhý nejsilnější klub PRO Ústí.
1. 2. 2021Aktualizováno1. 2. 2021, 15:15|